• Aboa

If

Muistattekohan kun tympäännyin IF-vakuutusyhtiöön ja vaihdoin toiseen? Episodi jatkuu vielä.

Kun 18. joulukuuta allekirjoitettiin uusi sopimus Lähivakuutuksen kanssa, saman tien pantiin viesti IFiin edellisen vakuutuksen lopettamisesta. 5. tammikuuta minulle tuli vielä 400 euron lasku IFiltä, jonka vahingossa meinasin maksaa, kun luulin, että se on sellaista aikaa, jolloin olimme vielä sen lafkan asiakas. Kuitenkin tarkastin päivämäärät - ja kas, sehän oli aivan uusi lasku.

Soitin IFiin ja kerroin, että vakuutusturvamme on irtisanottu heiltä jo joulukuun puolivälissä. Virkailija kiisti tämän ja sanoi, ettei Lähivakuutukselta ole tullut mitään ilmoitusta asiasta. Kerroin, että olin kyllä itse läsnä, kun se lähetettiin. - No, sille minä en mahda mitään. Sun täytyy ottaa sinne omaan yhtiöösi yhteyttä, vastasi IFin täti. Kun sen tein, kertoi työlääntynyt lähivakuutukselainen, että näin IF aina tekee; vaikka sinne laittaa kirjeen, soittaa tai sähköpostittaa, ne eivät tee mitään, vaan jatkavat vakuutussuhdetta kuin mitään ei olisi tapahtunut. Uusi irtisanomisviesti laitettiin menemään IFiin.

Parin viikon päästä sain taas uuden laskun IFiltä. Kun kyselin, miksi helvetissä sain sellaisia, he kertoivat, että vain koiravakuutukseni oli irtisanottu. Että jos on jotakin epäselvää, minun tarvitsee ottaa yhteyttä Lähivakuutukseen... Ja taas sieltä laitettiin uusi viesti. Tätä pallottelua jouduttiin käymään useamman kerran. Ainoastaan auton lakisääteisen liikennevakuutuksen irtisanominen meni sukkana läpi, koska se tapahtuu ajoneuvorekisterin kautta, joten sinne IF ei ilmeisesti uskaltanut väittää viestien kadonneen.

Sain seuraavaksi vielä karhukirjeen eka laskusta, ja soittaessani firmaan he sanoivat sen olleen 'vahinko'. Viimein saapui ilmoitus irtisanotuista vakuutuksista se viesti, jonka mukaan olin maksanut 141 euroa liikaa rahaa, joka palautettaisiin hetimiten. Heillä ei vain ollut minulle minkäänlaista tilinumeroa.

Ei ollut? Siis sitä tilinumeroa, johon he olivat maksaneet vakuutuskorvauksia mm. varastetusta polkupyörästä ja muusta vastaavasta. Soittaessani taas IFiin virkailija yhtäkkiä huomasikin, että heillähän olikin numeroni. Varmuuden vuoksi hän naputteli numeron uusiksi, 'jotta se varmasti koneella olisi'. Varmuuden vuoksi laitoin tilinumeron heille myös postiversiona.

Ja mitä saapui tänään? Ilmoitus Nordealta, että heille oli saapunut IFiltä maksumääräys. Koska IF oli ilmoittanut Nordeaan, että heillä ei ollut minun tilitietojani, homma oli hoidettu maksumääräyksenä, joka minun täytyy käydä itse jonottamassa pankista.

Mitähän vakuutusyhtiö luulee tällä kaikella voittavansa? Kun vakuutusyhtiölojaaliuteni on joka tapauksessa kadonnut jo aikaa sitten ja kun joka tapauksessa aion kilpailuttaa vakuutuksiani säännöllisin väliajoin, luulevatko he nostavansa osakkeitaan osoittamalla minulle, kuinka hankalia he voivat olla? Eivätkö he ymmärrä, kuinka äkkiä he pelaavat itsensä ulos tarjouskilpailuista? Oliko toiminnassa muitakin motiiveja kuin kosto?

4 kommenttia

sleepygay

22.4.2009 23:34

Onneksi ei ole tullut otettua ifin vakuutusta, vaikka tehyläiset saiskin alennusta. Kuulostaa kyllä hankalalta paikalta!

arkadas

23.4.2009 07:11

Kuullostaa hyvin tutulta ;)

Splenetic

23.4.2009 12:52

Tuo nyt on jo ihan lapsellista Ifiltä.

audinkopoika

30.4.2009 19:26

Hyvä kun kerroit asiasta. Olin harkinnut siirtoa sinne. Nyt jätän sen kumminkin väliin.