• Aboa

Huh

Ysien kanssa kävimme läpi novellistiikkaa, luettiin tolkuttomasti novelleja ja lopuksi kirjoitettiin omat tekstit. Tänään sain kuuden tunnin korjaamisrupeaman jälkeen yhden luokan tekstit luettua, korjattua, arvioitua ja kirjoitettua pitkän palautteen.

Olen todella ylpeä oppilaistani; ikinä en ennen ole lukenut näin hyviä oppilastekstejä. Aiheen käsittely, pelkistys, motivointi: kaikki vaan toimii. Vaikka joukossa on oppilaita koko arvosanaskaalalta, kenenkään teksti ei saanut arvosanaa alta kahdeksikon. Itse asiassa heikoimmat oppilaat onnistuivat suhteessa parhaiten, ja jos yksi yhdessä sovittu arviointikriteeri ei olisi ollut oikeinkirjoitus, he olisivat yltäneet jonnekin yhdeksikön-kympin välille.

Koko ajan on itsellä sellainen kutka, että näitä tekstejä olisi hyvä julkaista jossakin. Minne ihmeeseen niitä lähetyttäisi?

6 kommenttia

Torontosta

11.2.2011 02:52

Tee kirja joskus, tietysti siina on tekijan oikeuksien homma vaikka lapset ei varmaan ole tarinoitaan rekistyreineet, copywrite.

cloudberry

11.2.2011 15:11

Yo-aineistahan kootaan - tai ainakin ennen koottiin - parhaat kirjana. Onko mitään vastaavaa koontia tehty yläasteella?
Ellei, olisiko luokan mahdollista julkaista omakustanteena kirja?
Tai onko jotain rakkausrunot.fi -sivustoon verrattavaa novellisivustoa?

Aboa

11.2.2011 16:45

Jotakin sivustoa minäkin etsiskelin, mutten oikein löytänyt. Omakustanteen, pienenkin, tekeminen on aika työlästä, enkä tahtoisi niin paljon siihen panostaa...

torso

11.2.2011 22:21

Eikös noita voisi julkaista koulun omilla nettisivuilla?

martin

12.2.2011 21:00

Miksi?

Aboa

14.2.2011 07:49

On sääli nähdä kauneutta ja antaa sen kadota, Martin.