• Aboa

Hölk

Olen yrittänyt saada painoani alas. En ole koskaan mikään kuikelo ollut, mutta kyllä joskus nuorna poikana ollessa omasin hetken aikaa messevät absit. Hankin ne Hollannissa työskennellessäni, sillä mitään tekemistä ei työn jälkeen ollut, vaan illat tuli treenattua milloin mitäkin lihaksia. Tupakoinnin lopettamisen jälkeen paino ponnahti ylös aika nopeasti, eikä sille silloin tullut tehtyä mitään.

Nyt yritän.

Olen muuttanut ruokatottumuksiani (ja siinä samalla pupunkin) paljon terveellisimmäksi, ja varsinkin alkoholia on tullut vähennettyä viikonlopuista reippaastikin. Olen aina syönyt mielelläni kaikkea kasvispitoista, mutta nyt huomaan töissäkin valitsevani useammin kasvisruoan. Syynä ei ole mikään ideologia, vaan ehkä se, että pienemmälle porukalle tehty kasvisruoka on yleensä paremmin maustettua kuin tuhannen oppilaan makkarasoppa.

En ole jaksanut käydä aikoihin Elixiassa kuntoilemassa, vaikkakin jäsenmaksu helähtää tililtä kuukausittain. Keväästä pitäen olen tavannut hölkätä noin kolmesti viikossa, ja tällä hetkellä teen noin kymmenen kilometrin kierroksia. Pitää vain katsoa, kuinka pitkälle syksyyn jaksan juoksemista harrastaa; jäätyvästä loskasta kärsivä Turku kun ei ole kaikkein juoksuystävällisin kaupunki. Ehkä vietän taas talven Elixiassa painoja nostamassa. (Ehkä hankin elämän.)

Huhtikuusta alkaen paino on tipahtanut vasta yhdeksisen kiloa, mutta olen siitä kovin tyytyväinen. Vielä seitsemisen kiloa lisää, ja se riittää minulle. Sitten keksitään uusi projekti.

4 kommenttia

Inom

2.10.2012 17:51

Onnea! Yhdeksän kiloa on jo paljon! Ensi kesänä meneekin jo maraton.

Aboa

3.10.2012 16:41

Mä en vain tajua sitä, miksi vyötärönympärystä ei ole pienentynyt paljoakaan. Jos juostessa läskit vaihtuu painavampaan lihakseen ja silti on tipahtanut yhdeksän kiloa, luulisi, että muutama kalori olisi tipahtanut lanteiltakin. Mutta ei.

Inom

3.10.2012 18:00

Se on ns. sisäelinrasvaa, joka on haitallisinta ja sitkeintä rasvaa. Monelle ne sentit vaikein paikka. Tulos näkyy siis viimeisenä. Lähtee vain polttamalla rasvaa tarpeeksi hitaasti, eli kannattaa olla tarkka siitä, että ruokavaliossa on paljon proteiinia ja kuitua, eikä mikään nälkiinnyttämisruokavalio. Salilla käynti olisi hyväksi. Kärsivällisesti!

Myyrä

7.10.2012 10:45

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2012052915640043_lh.shtml Tuolla oli jossain kans miten sai viikossa lihakset käsivarsiin..en löytäny nyt..mut joku Bruce Leen käyttämä juttu, mis kädet oli "pöydän alla ja kämmenet siis sitä pöytälevyä vasten ja koitti nostaa ylös..toinen oli, et 45asteen kulmassa...kädet vaikka ikkunalaudalla ja punnerteli ylös..