• Aboa

hmph

Koiru mököttää.

Kun tulin kotiin, oli se eläimen mielestä kiva juttu. Kun kävin sen kanssa kävelyllä, oli sekin kiva juttu. Urospuolisen mäyräkoiran anaalin nuuhkiminen oli ilmeisen fantastista. Ja sitten - kotiin tullessa Aboa huuhteli rapaantuneen mahanalustan ja tassut. Ei kiva juttu.

Nyt eläin makaa korissaan ja mököttää jo toista tuntia. Että pese isäntä ittes vaan, saatana.

8 kommenttia

noksu

25.11.2009 17:17

Hahhaa, meillä jos vahingossa edes sanoo sanan pesulle, niin koiruus on pöydän alla.
Ja kylvetystä ei muuten ihan tavallisilla herkuilla hyvitetä.

arkadas

25.11.2009 17:34

Joskus vuonna viikate ja miekka tulin kouluttaneeksi yhden perheessä olleen koiran pennusta asti siihen, että ulkoa tullessa mennään suoraan kylpyhuoneeseen pesulle (kelistä riippumatta). Sekä, kun imuri otetaan esiin, imuroidan koiruuden irtokarvat ensimmäisenä...

Kun tuo koiruus sitten joskus päätyi uuteen perheeseen, siellä ihmeteltiin suuresti koiran käytöstä - no, puhelinsoitollahan asia selvisi. Tyytyväisiä olivat "hyvin kasvatettuun" koiraan ;)

Kaikki ihmisen parhaat ystävät eivät valitettavasti halua oppia moisia tapoja, joten kärsivällisyyttä ystäväiseni, kärsivällisyyttä...

martin

25.11.2009 18:06

Häpeä!

Mahakas

25.11.2009 19:35

Hmm jaa no omat saivat ja seuraavakin saa pennusta jo tottua kylpemiseen. Toivottavasti ei niin pahasti kuitenkaan hurahda kuin eräs vanha koira ettei kylpyä saanut koskaan kotona sanoa ääneen koska silloin koira marssi kylppärin ovelle ja alkoi raapimaan ovea jos ei heti päässyt ;) Tosin kyseinen halusi myös köllötellä haaleissa löyllyissäkin :D ja siihen sitä ei kyllä opetettu :D

Apoptoosi

26.11.2009 13:45

Meidän snautseri oli viimeinen joka lähti kovissa löylyissä ylälauteelta.

Muutama viikko sitten olin savusaunassa ja ensimmäisenä sinne saunaan ryntäsi isännän cokkeri. Siellä se köllötteli pimeässä takanurkassa koko ajan ja piti oikein komentaa pois saunasta kun olimme kylpeneet.

BearTrap

26.11.2009 14:17

Vanhakin koira tottuu yleensä kuraisten tassujen pesuun muutamassa kuukaudessa, jos sen tekee rutiininomaisesti, niin kuin arkadas kuvaili. Varmaan tapaus- ja vähän rotukohtaistakin, mutta Pavlovin opit pätevät edelleen :)

Aboa

26.11.2009 15:31

Kyllä meidän ötökkääkin on pesty aivan pennusta asti ja kurasäällä tassut pestään automaattisesti. Kotiin tullessa koira jää portaille katsomaan, kuuluuko komentoa 'pesulle'. Jos ei, saa mennä omille poluilleen, jos kuuluu, se menee itse odottamaan suihkun lattialle.

Täysin eri juttu näyttää näemmä olevan se, pitääkö koira siitä...

kesäpoika

27.11.2009 21:50

Meilläkin silkkiturkki on opetettu odottamaan kuramaton päällä, kunnes se kannetaan kylpyyn. Siitä opista on ollut paljon iloa nyt, kun on sisääntullessa lapsikin riisuttavana. Mulle tuli mieleen että mökötystä ikävän toimenpiteen jälkeen varmaankin voimistaa se, jos koiraa sen vuoksi hyvittelee. Silloin mökötyksestä tulee kannattavaa ja samalla koira oppii että isäntäkin on sitä mieltä että teki väärin pestessään käpälät, koska on nyt noin pahoillaan.

Muuten en kannata koiran latistamista huomioimattomuudella, koira on kivoin kun sille antaa kasvaa hyvän itsetunnon ja omaa persoonaa ja reagoi sen omiin juttuihin. Silkkiturkki on kyllä jo rotunsa puolesta sellainen, joka elää mukavuudenhaluisena mielihyvästä toiseen.