• Aboa

Historian sivujen havinaa

Minusta kirjakaupat ja kirjastot ovat aina olleet aistikkaita paikkoja. Haluan aina kun mahdollista kierrellä katselemassa ja hypistelemässä kirjoja; lueskella tiedonsirpaleen tuolta ja toisen täältä, syventyä johonkin tarkemmin, ohittaa toinen, tylsä tieto. Ostaa kirjakaupasta joku teos, josta kukaan ole koskaan kuullutkaan. Helmi Kellokumpu? Jeanne Baker? Suomalaisten esihistoria kielitieteen valossa?

Halusin aina tulla isketyksi kirjastossa. Se olisi minusta ollut paljon eroottisempaa kuin baarien tanssilattiat ja pubien kulmapöydät. Lukevat miehet ovat älykkäitä. Ei humalaista haeskelua, ei valomerkin jälkeistä pakkoa löytää joku; ei ei. Vaan keskittymisen herpaannuttava ihminen. Joku, joka saa katseen ylös Grimbergin Maailmanhistoriasta. Ohikävelevä hymy, jonka tähden Melville laskeutuu käsistä. Vierekkäinen, hajamielinen elämänkertahyllyn selaaminen. Vaivihkainen tarkistaminen, mitä toinen valitsee. Ottaako se Veijo Meren Sanojen synnyn? Mahdollinen. Tahtooko se Koiranpennun valinnan ja hoidon? Varattu, selvästi. Pääsyopas insinöörikoulutukseen? Juoksen karkuun! Suomen esihistorialliset linnat? Rakastan sinua päivieni loppuun saakka!

6 kommenttia

JPHki

18.3.2008 10:42

Voih, puit sanoiksi monen romanttiset ajatukset! Heteroenemmistöllä kumppanin löytäminen kirjastossa tai kaupan kassajonossa tai joogatunnilla on kai edes joten kuten realistista. Mutta vähemmistöllä, johon kuuluu 1% tai jotain, hehheh...
Vähän niin kuin että ortodoksijuutalaisen pitäisi umpimähkäisesti löytää kumppani Raahesta.

stellagrrrl

18.3.2008 12:05

hassua, miten romanttisten ajatusten toteutuminen sitten kuitenkin on usein aivan muuta: kohtaamiseni kirjastossa/kirjakaupassa (joita tapahtuu maailman metropoleissa ihan oikeasti! juujuu!) ovat tuhonneet tuon ihanan kuvan. ne yhteiset valinnat kirjahyllyllä ovat kohdallani johtaneet lähinnä tärkeileviin kommentteihin ja sujuviin lainauksiin viime viikolla luetusta tekstistä. ugh ja argh, miten vihaan ulkolukukyvyn osoittamista ja pyrkimystä tehdä vaikutus sivistyneisyydellä(?)... ehkä ongelma on valitsemassani kirjallisuudessa (juu, filosofian harrastajat ovat pompöösejä) tai ehkä en vain itse muista lukemaani ja pyrin kompensoimaan ylimielisyydellä ;)

in any case, olishan se ihanaa, kun voisi kerätä kasan kirjoja ja poistua hiljaa ulos ja silti (silti!) tuntea sitä suurta ykseyttä...

pelsepuuppi

18.3.2008 13:49

mä komppaan sua kyl. mieluummi mäki löytäisin miehen jostai muualt ku baarist. mun kohdal tietty kirjasto ei olis se oikee paikka ku on kaikkee issuee et monasti mut dissataa fiksujen joukos sen takii et oon mitä oon. siks must olis kliffaa tulla isketyks NK:l. ja koska pelse on vittu daiju luuseri, sehän on tapahtunu jo. mut mä sanoin sillon ei, en ymmärrä ja lähdin söderiin. tyhmä tyhmä, se oli maailman kaunein vaalee ruåtsalais kille.. vieläki juilii.

millikan

18.3.2008 14:46

...mutta mitä jos se ottaa sekä Pääsyoppaan insinöörikoulutukseen että Suomen esihistorialliset linnat?

Aboa

18.3.2008 16:25

Puolet päivistä kai sitten. Loogisesti.

Apoptoosi

19.3.2008 11:44

Äläs nyt JPHki. Mä katselin miestäni joogassa aika pitkään. (...ja varman suihkussa vielä pitempään hänen saippuoidessa täydellistä vartaloaan.) Hänkin on myöhemmin tunnustanut katselleensa minua, vaikka esittikin ärsyttävän coolia ja eteeristä.
Voi kun olisin vielä yhtä notkea, kuin silloin joskus.