• Aboa

Föri

Olen yrittänyt käydä salilla kolme kertaa viikossa ja tähän asti olen pysynyt tavoitteessani. Huomaan, että olo on paljon pirteämpi ja vireämpi, vaikka kiire tulee, kun pitää juosta kotiin käyttämään ötökkää ulkona ennen treenejä.

Yksi hauskimpia kohtia kuntosalimatkassa on förikyyti. Turussa on jäljellä vielä yksi kaupungin vanhoista ketjuvetoisista jokilautoista. Harva ei-turkulainen tietää sen olemassaolosta, mutta kaupunkilaisille se on rakas.

Föri liikennöi edestakaisin Aurajoen yli Turusta Åboon aika lähellä satamaa. Kyyti kestää pari minuuttia eikä maksa mitään. Järkevintä kai olisi rakentaa tilalle kevyenliikenteen silta, mutta silloin laivat eivät pääsisi yläjuoksulle. Muistelen sitä paitsi lukeneeni jostakin, että nykyinen föri on jo yli sata vuotta purjehtinut siksakkia nykyisellä paikallaan. Lieneekö totta?

Itse nautin förin kyydistä. Kun juoksee ja kiiruhtaa paikasta toiseen, on ihana hetkeksi istahtaa ja hengähtää. Näköalatkin keskeltä jokea ovat huimaavat. Kun seuraavan kerran tulette Turkuun, käykääs kurkkaamassa!

3 kommenttia

sleepygay

9.2.2007 15:48

Viime kesänä kun Turussa käytiin, niin oli kyllä tarkoitus tuolla föriä kokeilla, mutta se sitten jäi kokematta. Pitää sitten ensi kerralla. :)

martin

9.2.2007 15:53

Förillä ajoittain siirryn uudelle puolelle ja sitten takaisin tänne vanhalle, oikealle Turun puolelle.

Vermillion

9.2.2007 17:02

Kaunis kuva!