• Aboa

Ettehän te ole

Naamakirjasta luin, kuinka serkkujeni isä, tädistäni eronnut mies, joka viettää puolet vuodesta Thaimaassa, kertoi käyneensä lähetystössä. Hän kertoi, kuinka äänestetty on, muttei homppelia. Päivitys oli saanut välittömästi muutamia tykkäyksiä ja parisen kiittävää kommenttia, joissa yhdessä kerrottiin, kuinka toinen ehdokkaista ottaa votkan jäillä ja toinen jätkän voilla. Kirjoitin omaksi kommentiksi kysymyksen: "Mikä meissä homoissa on niin pahaa?" Aika pian molemmat serkkuni tykkäsivät kommentistani.

Pian tätini ex-mies lähetti privaviestin, jossa hän pahoitteli päivitystään. Kirjoitin hänelle, kuinka jokainen saa äänestää niin kuin tahtoo, mutta yhtä typerää kuin se, että äänestää Haavistoa vain siksi että hän on homo, on se, että äänestää häntä vastaan vain siksi että hän on homo. Kysyin myös, miksi hän ei ole maininnut minulle ja pupulle, mikäli hänellä olisi ollut jotakin meitä vastaan, samoissa pöydissä kun nyt ollaan oltu kymmenisen vuotta sukujuhlissa. Vastaus tuli pian. Se painotti sitä, ettemme me pupun kanssa olleet homoja sillä lailla kuin Haavisto. Me vain olemme pitkään yhdessä ollut pari, mutta Haavistohan on homo, kuten kaikki tietävät.

Mietin, pitäisikö minun vielä jaksaa vastata. Pitäisikö kirjoittaa ja kertoa, että kyllä mekin ollaan.

Pahinta sorttia.

10 kommenttia

letala

26.1.2012 22:39

Jaksamista Aboa noitten luupäitten kanssa.. Eikö se, että joutuu selittelemään mielipidettään ristiriitaisesti, pitäisi olla merkki, että mielipiteessa on jotain sangen merkillistä.. *huokaus*

Nermal

26.1.2012 23:08

Kuulostaa kovin tutulta... Nyt kun vaalikeskusteluja on käyty aiempaa vilkkaammin sosiaalisessa mediassa, olen ikäväkseni huomannut homovastaisia kommentteja useammankin sellaisen tutun seinällä, jota olen pitänyt minun ja mieheni ystävinä. Aika usein kommentin on kirjoittanut joku muu, mutta sitten "ystävämme" on klikannut Tykkää-nappia. Tulee mieleen, että mahtaako tässä nyt paljastua ihmisten oikeat näkemykset, vai onko tuttavapiirin sosiaalinen paine vain niin kova, että on helppoa lähteä mukaan homoja haukkumaan. Kuitenkin noille tuttaville minun ja mieheni seura on aiemmin kelvannut varsin hyvin, ilman mitään poikkipuolista sanaa suhteemme laadusta.

Jetsetter

27.1.2012 00:30

Varmaan se riippuu siitä mikä merkitys tuolla tyypillä on sulle: onko se henkilö, joka on rautalangastavääntämisen väärti vai ei? En sinänsä ole kovin optimistinen että kaikki tämän maailman sukulaismiehet olisivat sivistettävissä - lähinnä omiani ajatellen. Enempi kysymys on tosiaan siitä, onko ponnistus vaivan väärti vai voiko tyytyä elämään omaa elämäänsä ilman että tukee kaikkia muita, sivullisia, omassa kehittymisessään :)

Aboa

27.1.2012 07:08

Minä taas pidin tuota vastausta jollakin tapaa sympaattisena. Me selvästi olimme menettäneet seksuaalisuutemme hänen silmissään, kun taas Haavistolla sitä vielä oli. Meitä ei tarvinnut pelätä, koska olimme tuttuja.

Aboa

27.1.2012 11:18

Eräs ketjun kommentojista kertoi, että ehkä normaali ihminen pelkää että yhteiskuntamme muuttuisi samanlaiseksi kuin se aikoinaan oli arabeilla. Siellä oli kuulemmai tapana hoitaa seksihommat toisen miehen kanssa ja naiseen koskettiin vain lapsen alkuunsaattamiseksi ja että naiset saivat kärvistellä ilman muulloin. Tietenkin isäntä ikävän siittämisen jälkeen palasi pikimmiten parhaan ystävänsä viereen.

Kerroin hänelle, että luulen, että hän voi nukkua yönsä rauhassa. Tuo tuskin on kenenkään suunnitelmissa.

martin

28.1.2012 00:29

Olen sanaton.

Blueriver

1.2.2012 21:54

Haavisto edustaa erittäin rahvaanomaista homoseksuaalisuuden muotoa aikoinaan lähes alaikäisine matkamuistopoikineen (klassinen asetelma). Siksi ymmärrän sukulaisesi mielipiteen erittäin hyvin. Ehkä te olette täysi vastakohta kalapuikko-Haavistolle ja sexu-Nexulle?

arosusi

2.2.2012 12:01

Lähinnä Blueriverin kommentti vaikuttaa rahvaanomaiselta...

Blueriver

3.2.2012 15:36

Näinpä näin arosusi ilmoittaa meille sen, mitä kaikki media on nyt monta kuukautta julistanut: VAIETKAA! Tietyistä Asioista EI SAA puhua. Fakta nyt vaan on, että homous ei voi ikinä, koskaan olla hyväksyttävää suuren enemmistön silmissä, jos sen varjopuoliin ja sopivaisuuden rajanylityksiin ei suhtauduta avoimesti ja myös niistä uskalleta keskustella. Juuri siksi Aboan sukulaisen kaltaisilla ihmisillä on täysi syy ja oikeutus kommenteihinsa. Rehellisyys maan perii!

Aboa

5.2.2012 08:54

Menkääs keskustelupalstoille siitä julistamaan ja kinaamaan, älkää minun blogiini. Kiitos.