(Nuoren) opettajan varaventtiili

Näytetään bloggaukset elokuulta 2006.
Seuraava

Yhteensattuma

Kaksi ystävääni, jotka eivät tunne toisiaan viettävät tänään syntymäpäiviään samassa baarissa samaan aikaan. Olen juuri lähdössä sinne, mutta miten tulen sukkuloimaan ryhmien välillä..?

Toinen päivänsankareista on krapulainen ystävätär. Kohta saan tiedon mandollisen poikaystäväehdokaskandidaatin nykyisestä statuksesta.

Huomenna tulee 14-vuotias sisarentytär yökylään kaverinsa kanssa, jossakin vaiheessa pitäisi tavata hollantilainen emeritusprofessori, joka on tullut kielipäiville Turkuun ja ylihuomenna pitäisi raivata aikaa vanhalle ystävälle, joka on hetken kaupungissa. Ja koko ajan pitää remontoida toista kämppää. Alkavat voimat loppua hiljalleen..



Etenee ja ei etene

Aamupäivä meni hienosti. Tuttavapariskunta suositteli putkimiestä, koska kunnostettavassa asunnossa pitää laittaa vesijohdot kuntoon. Pupu soitti putkarille, joka sanoi voivansa tulla - heti! Aamukymmeneltä putkimies sitten saapui paikalle, katsoi, millaisia osia tulee tarvitsemaan ja kirjoitti kauppalistan. Lupasi tulla samana päivänä, kun soitetaan.

Yhdeltätoista sähköliikkeestä soitettiin ja kerrottiin että eilen tilaamani sähkötaulu oli tullut. Ajoin hakemaan sitä ja olin mielissäni, koska asiat etenevät niin nopeasti ja hyvässä järjestyksessä. Kesken matkantekoani pupu soitti ja ilmoitti, että rautakaupan edellisviikolla toimittamat eristepaketit ovat kaikki väärää laatua! Koko remontti seisoi, koska mitään ei voitu tehdä ennen eristystä...

Soitin rautakauppaan ja olin kiiukkuinen kuin perkele. Sieltä ilmoitettiin, että villat vaihdetaan kyllä, ylihuomenna. Olin kiukkuisempi, hain kaverilta peräkärryn ja vein eristeet itse perille. Olin ilmeisesti riittävän kiukkuinen, koska sain aika reilusti hyvitystä.

Huomenna pitäisi hakea levyhissi heti aamulla, jotta huoneen katto saadaan levytettyä. Viikonlopuksi kavereiden kanssa torpalle rapujuhliin. Arvatkaa, laskenko jo tunteja! Onneksi osataan pupun kanssa kuitenkin pitää hauskaa viikollakin. Tänään mennään isolla lössillä Apteekin terassille jokirantaan. Eilen oltiin kuuntelemassa vanhaa jazzia Vaakahuoneella. Uskomattoman hyvä dixieland-bändi, ilmainen sisäänpääsy joka ilta. Kannattaa mennä kuuntelemaan, kun bändin banjonsoittaja alkaa jammata ja laulaa. Satchmo on herännyt kuolleista!


Kesäkatu

Eilen soi ovikello. Pupu meni avaamaan ja oven takana oli Mama Africa -tyyliin pukeutunut tyttö; tiedättehän sellaisia, joita opiskelee taiteen ja viestinnän oppilaitoksissa ylitse koko Suomenmaan.

Hän sanoi huomanneensa, että yksi asunto on tyhjä ja että hän oli naapureilta tiedustellut, kenen kämppä on. Että jos vuokralaisista on uupelo, niin hän muuttaisi siihen oikein mielellään. Että se edellisessä blogissa mainitsemani tyttö otti siis yhteyttä.


Seuraava