• Aboa

Olin suunnitellut seiskan kokeet tarkoin. Olin ylpeä monipuolisista kysymyksistä ja soveltamistaitoja vaativista tehtävistä. Tulostin koepaperit, kopioin ne ja niputin luokkakohtaisiin pinoihin. Olin juuri jakamassa ne valvovien opettajien lokeroihin, kun huomasin, että kokeen otsikossa oli kirjoitusvirhe. Iso.

Mielessäni taistelivat ammattiylpeys ja hiilijalanjälki. Voiko äidinkielen opettaja kuitenkaan tehdä muuta kuin heittää pinot roskiin ja kopioida korjatun version? Piilotin kuitenkin häpeissäni vialliset kopioniput paperinkeräyslaatikon pohjalle.

5 kommenttia

Splenetic

10.5.2010 22:25

Tai sitten olisit voinut ilmoittaa ennen kokeen alkua, että koepaperiin on piilotettu bonuspulma ja sen huomaaville tulisi lisäpiste. :)

Mahakas

11.5.2010 21:00

Aivan aivan ;) virheen löytäjä olisi saanut hurjan 0,00028 pistettä lisää.. ;))

mopsi22

11.5.2010 21:53

mä kopioin harvasen päivä turhaan kaikkea, kun ei vaan ehi matskua aina käyttää. alakoulun open elämä on aika semmosta monivivahteista, eikä aina tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi...

Aboa

12.5.2010 11:30

Mä en oikein koskaan kopioi mitään. Mä olen valinnut mielestäni aika hyvän oppikirjan, jossa on monipuolisia harjoituksia. Sen, mitä puuttuu, kirjoitamme vihkoon ja lisätehtävät näytän videotykillä ja powerpointilla. Mun kokemuksen mukaan lapset hukkaavat valtaosan monisteista tahi joku ei ole ollut koulussa juuri sinä päivänä kun lappu on annettu tms. Kokeisiin niitä ei ainakaan lueta...

kesäpoika

17.5.2010 19:58

Loukkasinko sinua kirjoituksellani opettamisesta?

Sanoin turhan töksähtäen väärään aikaan. Olisi voinut ajatella paremmin. En kuitenkaan ajatellut. Joten anteeksi.