Harmaapartaisia höpinöitä

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2008.
Seuraava

Viikonlopun askareet

Työviikko on takana - melkein. Muutamaksi tunniksi menen tänään kuitenkin töihin - helpottaakseni ensi viikon kiireitä, sekä järjestelläkseni tilaa tuleville lähetyksille ja niiden edelleen lähettämiselle.

Hyvillä mielin näitä ylitöitä tässä uudessa paikassa tekee ja mielellään.

*Kommentti* Viiden tunnin työrupeaman aikana naureskelin mielessäni edellisen työpaikan pysähtyneisyydelle. Nykyisessä paikassa otetaan huomioon kaikki uusi ja innovatiivinen, millä voidaan yksinkertaistaa ja helpottaa töitä. Entisessä paikassa täytetiin tilauslomakkeetikin käsin - senhän tietää miten siinä käy.


Ohjaamatonta työpaikkaliikuntaa =D

Työpaikalleni alkaa näin "sesongin alkaessa" tulla ennakkoon myytyä tavaraa. Yleensä tavara tulee kuormalavoilla, tänään tuli sitten ensimmäinen merikontti (20 jalkainen/ 31 m3). Painoa tavaralla ei ollut juurikaan (yksi paketti painoi noin 15 kg) mutta niitä mahtui tuohon tilaan yhteensä 246 kappaletta. Pikkuisen siinä työkaverin (samanikäinen kuin minä) rehkittiin "työpaikkaliikunnan" puitteissa. Varsinkin kun ensimmäinen tunti kontin kanssa pihalla olevasta autosta menee veloituksetta, sen jälkeen jokaiselta alkavalta tunnilta veloitus on 100€/h.

Pikkuisen olimme ylpeitä, kun autoa ajanut rahtarikin ihmetteli purkunopeuttamme. Koko toimitukseen meni tunti kymmenen minuuttia (kuljettaja sanoi että tasan tunti ;) )...

Nyt alkuillasta tuntuu pikkuisen käsissä tuo lemppaaminen - mutta eipähän tarvitse tässä kevään aikana salille ängetä - kontteja on tulossa kaikkiaan kuusi - kahdeksan toukokuun loppuun mennessä. Ja täytyyhän se tavara laittaa eteenpäin asiakkaille...


Reissun kuvasatoa

Kuortissa ABC-aseman sisätiloissa löytyy vaikka vallan mitä (kuten yleensäkin näissä nykyisissä liikenneasemissa on tapana). Erityisesti huomio kiinnittyi liikekäytävän varrella olevaan tuoliin, joka, kuvainnollista kyllä, on ilmiselvää ranneliike-materiaalia. Nallelle nalletuoli ;)


Roadtrip takana

Huomenta, arvon ihmiset. Lauantainen Joensuun reissu on sitten tehty - kutakuinkin kohtuullisessa aikataulussa. Menomatkan mutka Juvalta - Savonlinnan kautta Joensuuhun hidasti hieman. Pitihän mun rakkaalleni näyttää yksi Itä-Suomen ehjistä kokonaisista linnoista. Savonlinna näytti olevan hiljainen kaupunki vielä - heräilemässä vasta talviuniltaan.. ;)

Joensuussa oltiin vajaa tunti omasta aikataulusta myöhässä, joten sillä ei ollut suurta merkitystä oikeastaan kenellekään.

Äitini näytti olevan ikäisekseen pirteässä kunnossa - pää toimii, jalat hieman huonommin. Käytimme häntä kaupoilla, koska rollaattori alkaa olla hänen ainoa ajoneuvonsa liikkuessaan.

Joensuu on, vaatimattomasti ilmaistuna, muuttunut. Pääkatua ei voikaan ajaa torin kohdalla, niin kuin ennen, uusia liikerakennuksia keskustaan on tullut aika lailla, eikä keskustan ulkopuolisetkaan liikennejärjestelyt olleet sellaisia kuin ennen.

Yhdellä lailla harmittaa, ettei aikataulumme tällä kertaa sallinut tarkempaa kaupunkiin perehtymistä (näytin toki kullalleni, missä olen pentuna asunut ja koulua käynyt), mutta täytynee tässä myöhemmin käydä kaupungissa uudelleen...

Väsyttää vielä hieman (olimme yöllä 01.00) kotona.


Lauantain autoilu-urakka

Muutamista käytännön syistä, emme päässeet äitini 90v päiville, ja lupasimme korjata asian, heti kun se on aikataulullisesti mahdollista. Eli aamulla on aikainen herätys (vielä kerran tällä viikolla) ja aamiaisen jälkeen tienpäälle. Edessä tuollainen vaatimaton 450 km ajetavaa, päivä Joensuussa ja illalla sitten takaisin kotiin.

Kiva on nähdä tietysti mammaa ja samalla saamme sitten antaa hänelle syntymäpäivälahjamme, eli olen tehnyt hänelle pakkaseen ruokaa sopiviin annoksiin pakattuna - ymmärrettävistä syistä äitini ei jaksa kaiken aikaa olla hellan vieressä ruokaa laittamassa.

Saan sitten samalla reissulla esitellä puolisolleni tuota "historiaa" - siis lapsuuteni maisemia. Toisaalta kiva on nähdä itsekin, miten kaupunki on muuttunut - muutama vuosi on vierähtänyt viime käynnistä...


Naurun aiheita Iken kustannuksella...

Olis se ollu ihan kiva aprillipila Kanervan Ikelle, kun Katainen olisi iltapäivällä soitellut: "Kuule Ike, ihan turhaan sitä sairaslomaa hait. Tehtiin vain poikien kanssa sulle tällänen pieni aprillipila. Laitettiin se tekstiviesti hallituksen nimissä, että saat kenkää ulkoministerin tehtävistä. Ookko muuten puutarhaas hoidellu? Hehheehh..."

Juovuksissahan se Ikekin on niitä tekstareita stripparille lähetellyt, sen jälkeen kun ensin Brysselissä on syöty illalliset seminaarien ja kokousten päätteeksi, ja illallisten päätteeksi vähän nautittu väkeviä...

No, toisaalta, pitäisihän sitä politikoilla ja muilla kestojulkkiksillakin olla niin sanotusti omaa elämää, eli yksityisyyttä. Mutta näyttää olevan niin, että ihastuksen kohteet (niin Kanervan, kuin Vanhasen kohdalla) haluavat tehdä julkkistuntemisillaan rahaa... Muutamasta satasesta / tonnista pilataan hyvänkin miehen loppuelämä / -ura.

Egyptiläistä sananlaskua mukaillen: " Ei kamelitkaan toistensa kyttyröille naura"


Seuraava