• arkadas

Palautetta entiseltä työnantajalta

Sain loppuviikosta työsuojelupiiriltä entisen työnantajani vastineen epäiltyyn työsyrjintään ja epäasialliseen kohteluun. Vastineen oli laatinut ihan lakiasiaintoimisto (kuinkahan tuo työnantaja noin tuhlaavaiseksi on ryhtynyt?).

Selkeisiin ja yksinkertaisiin kysymyksiin on annettu vain ympäripyöreitä selityksiä, vastaamatta juurikaan selkeästi kysyttyyn asiaan. Sen sijaan toisarvoisilla asioilla (joita siis ei kysytty edes) on verhottu varsinainen vaillinainen vastaus. Ja kuten joku lukijoista (taisi olla Napalmia), epäilikin, yhtäkkisesti olen muuttunut epäsosiaaliseksi, -lojaaliksi ja kyvyttömäksi hoitaa työtehtäviäni. Valitettavasti työnantaja ei vielä tiedä, että tässä jaossa minun puolellani on suurin osa työssäolevasta henkilökunnasta, sekä muutama työsuhteeni aikana yrityksestä muihin tehtäviin siirtynyt henkilö.

Naurettavinta työnantajan vastineessa on, että hän on kommentoinut sellaisia yksityisyyden suojan piiriin kuuluvia asioita, jotka puoltavat eniten väitettäni epäasiallisesta kohtelusta työpaikalla.

Varasin tsp:n tarkastajalta mahdollisuuden kommentoida, ennen tarkastajan toimia, työnantajan vastausta. Oma kommentointini muodoistui lähes 14 sivun mittaiseksi, yksilödyksi asiakirjaksi. Sateenkaarevaa korttia käytetään tässä "keississä" rajoitetusti, koska se ei ole ollut pääasiallinen, syrjintäepäilyihin johtanut asia.

Tässä sitten odotellaan tsp:n ratkaisua ja toimia - ainakin lainsäädännön puuttuminen työpaikalta, sekä muutamat muut työsuojelun ja -turvallisuuden puutteet tuonevat jonkin asteisen tuomio työnantajalle.

3 kommenttia

Torontosta

13.4.2008 03:11

Usein ne kommentit tyonantajalta on fuck you, we save our ass. By empty blaah-blaah talk usless, pakosta kumminkin lahetetty tutkimus asiasta. Jonka toivoovat ja uskovat olevan LOPPU siihen asiaan.

arkadas

13.4.2008 12:31

Olihan tuonne työpaikalle kuulemma järjestetty jo työterveyshuolto tämän vuoden alkupuolella. Jossain määrin oma tapaukseni on siihen vaikuttanut edesauttavasti...

audinkopoika

17.4.2008 23:43

Nuo työsyrjintä tapaukset on aina ikäviä. Yleensä usein johtuu johdon asenteesta ja vanhanaikaisuudesta "käskytyskulttuuriin", eivä ole huomanneet, että maailma muuttuu.
Valitettavasti nytkin viedään voimavaroja ja työresursseja työsuojelupiireiltä.
Eivät kerkiä puuttumaan niin moneen epäkohtaan, kuin olisi tarve.