• Aboa

Työharjoittelu

Oppilaat olivat viikon kestävällä työelämään tutustumisjaksolla.

Aboa: Miltäs se nyt vaikutti se työskentely? Mitä te opitte siellä?

Oppilas: Ihan perseestä.

Aboa: Mitä oli?

Oppilas: Surkeeta.

Aboa: Miksi?

Oppilas: Se vaan huusi meille se omistaja.

Aboa: Miksi se huusi? Selvisikö teille se syy?

Oppilas: Se oli ihan sairas kyttääjä. Kun mä menin sinne aamulla ja se anto mulle työtakin että laittaa päälle, ja kun mä menin sitten laittaan sen takin ja katsoin samalla, että mun hiukset on kunnolla, niin se huusi siitä.

Aboa: Mitä se sitten sanoi?

Oppilas: No että mä viivyttelen, mutta ku mulla ei mennyt ku puoli tuntia vaan.

Aboa: Sä laitoit puoli tuntia työtakkia päällesi?

Oppilas: Ja laitoin lakkaa hiuksiin.

Aboa: Huomauttiko se muusta?

Oppilas: Koko ajan se oli valittamassa. Silloin toka päivänäki että ruokatauko meni liian pitkäksi.

Aboa: Mitä silloin sitten tapahtui?

Oppilas: No kun mulla oli tauko niin mä menin Millan kanssa Rossoon ja sitten Milla sano, että Hennes et Mauritsissa on joku upee toppi niin me käytiin kattoon sitä.

Aboa: Miksi se sitten huusi, se omistaja?

Oppilas: Kun mä menin sitten takaisin sinne työpaikalle, niin se oli heti valittamassa kun mä olin ollu niin kauan poissa.

Aboa: Kauanko sä olit?

Oppilas: En mä ollu edes kahta tuntia poissa. Mulla alko sillon niin vituttaa--

Aboa: Alkoi mitä?

Oppilas: Ärsyttää. Alko ärsyttää niin, että mä soitin sitten keskiviikkona että mä olen kipee. Ja torstaina kans. Tai äiti soitti kun mä pyysin.

Aboa: Sä et ollut kipeä ja äiti soitti ja valehteli sun puolesta?

Oppilas: Äiti sano, ettei mun tarvi mennä sellaiseen paskapaikkaan, jos mä en halua.

Aboa: Etkö sinä itse halunnut sinne harjoittelemaan.

Oppilas: Mistä mä silloin tiesin, että se on sellainen kyylä se omistaja.

Aboa: No, sellainen työ ei siis sovi sinulle ainakaan.

Oppilas: Ope, arvaa, mikä mulla sitten eniten ärsytti. Se, että kun mä menin sitten sinne perjantaina kun mä en jaksanu enää notkua missään ku kaikki kaverit oli TETissä, niin se omistaja ei pyytäny mua kesätöihin. Ku siellä oli meidän koulusta kaks muutaki tyyppiä, niin niille se oli sanonu että jos ne haluu, niin ne voi hakea kesätöitä sieltä. Mutta mulle se ei sanonu nii.

Aboa: Vai ei sanonut?

Oppilas: Ei. Ja vaikka mä oikein itse kysyin, että tuunks mä sitten kans kesällä, niin se ei sanonu mitään. Vähänkö paska tyyppi?

15 kommenttia

millikan

3.12.2008 10:14

hehehehehee...

JPHki

3.12.2008 14:33

Nuoruus on vaikeaa, huoh...

Apoptoosi

3.12.2008 14:36

Vicky Pollard....yea but no but yea but....

Aboa

3.12.2008 15:41

Oh my God! I sooo can't believe you just said that! I wasn't even sposed to be there, so shut up!

Splenetic

3.12.2008 17:10

"No kun mulla oli tauko niin mä menin Millan kanssa Rossoon ja sitten Milla sano, että Hennes et Mauritsissa on joku upee toppi niin me käytiin kattoon sitä." Tässä kohtaa aloin ajattelemaan, että tämä on parodia. Olihan se?

Ihanko aikuisten oikeesti joku oppilas sanoi noin? *silmät ymmyrkäisinä* etttä ruokatunnilla H&M:ään kattomaan jotain riepua, lintsausta, tukan lakkaamista p u o l i tuntia, ja vituttaa kun ei pyydetä kesätöihin...!

MarcusN

3.12.2008 17:22

Kuullostaa niin tutulta :)

pelsepuuppi

3.12.2008 17:58

aboa olik se sillee et solit äikän ope..?

eniveis, aivan sairaan hyvä pössis mimmil. pisteet kotii ja kreisii shittii ettei se saanu kestöitä. for real.

Aboa

3.12.2008 18:45

Splenetic: Ihan totta koko juttu. Se joka minua pöyristytti oli tuo kommentti äidistä, joka kehotti olemaan pois ja vielä valehteli lapsukaisen puolesta. Olisiko - jos oli sitä mieltä - voinut ottaa yhteyttä vaikka kouluu tai työpaikalle ja selvitella asioita? Kivat eväät aikuisuuteen antanut äiti lapselleen...

sleepygay

3.12.2008 18:59

EI VOI OLLA TOTTA!!! :D mä putoon kohta penkiltä! Huh, mikä tyyppi! :D

Napalmia

3.12.2008 19:27

Ei yllätä.

Kauneuspilkku

3.12.2008 20:07

ei yhtään, meillä on ollut TET-harjoittelija nyt reilun viikon ja lorvi-katarri iskenyt parikin kertaa. Ihan kiva poika muten, mut kun joka aamu ei viitsi lähetä "töihin" ja yksinhuoltaja-äitikään ei voi jäädä vahtimaan, et poika todella lähtee aamulla.Meinasin blogata samasta asiasta itse, mutta tunsi itseni niin sedäksi, kun joudiin pitämään rakentavan puhuttelun aiheesta, että et voi vana pitää kännykkkää pois päältä koko päivää...tää harjoittelupaikka ei niinku katoa sillä...

mopsi22

3.12.2008 23:16

Nii no...mitä tohon nyt sanoisi? Yksilö kärsii elämästään? Äiti on kyllä huono kasvattaja? So? Lapsosen elämä on vaikeaa tulevaisuudessa, so?

Elämä opettaa kaikkia meitä. Toisia enemmin, toisia myöhemmin. Turha jotenkin ihmetellä tai päivitellä tommosia. Paskaa tulee kaikille niskaan ennemmin tai myöhemmin. Toiset hukkuu siihen, toiset jaksaa kaivaa itseään ulos siitä. Jotenkin muoti-ilmiö ollut jo kauan tällainen "nykymenon" päivittely (varmaan itseasiassa koko historian ajan). Toiset sopeutuvat, toiset ei. Soonmoro niille, jotka eivät sopeudu.

Toki, olen menettänyt kiinnostukseni toisten ongelmia kohtaan tyystin. Kukin takokoon oman rautansa. Jos se edellyttää toisen raudan heittämistä mäkeen, niin so be it. Kyynisyydellä pääsee pitkälle - tai ainakin aikaiseen hautaan. Tulos sekin.

Scherzo

4.12.2008 11:06

Rupesi vilisemään mental imageja tuosta tytöstä 10 vuoden kuluttua, mitä ihmettä hänestä tulee "isona"??!!?
Vicky Pollard II?
Johanna Tukiainen II?

Aboa

4.12.2008 15:24

Mopsi, olen täysin päinvastaisella kannalla kuin sinä. Se on totta, että elämä opettaa, mutta ammattikasvattajana en voi ohittaa sitä ajatusta, että jotakin voisi oppia ennemminkin. Minä tahdon olla näitten oppilaitteni puolella ja yrittää saada heitä sopeutumaan ympäröivään yhteiskuntaan. Ketään, ei ketään hyödytä se, että ihminen hylätään tulemaan toimeen yksinänsä. Yksikään uusi vickypollard ei meidän muiden maailmaa tee paremmaksi - paitsi niiden, jotka haluat tuntea ylemmyyttä ja löytää itselleen sellaisen, jota voi katsoa alas ja paheksua.

Tokihan me kaiken voisimme oppia kantapään kautta. Mitäs sitä koulussa turhaa olemaan; kyllähän sitä lukemaan oppii se, joka sitä tahtoo. Mutta minun haaveeni on maailma, jossa kaikki pärjäisivät, myös ne, jotka eka kerralla ehkä epäonnistuivat. Sitähän varten koulu on, että saa oppia. Ja mitään uutta ei opi, mikäli ei välillä saa yrittää ja epäonnistua.

mopsi22

4.12.2008 17:22

:D

No siis kasvattajaminäni on passeliin samaa mieltä. Mutta privaattipersoonani on vain kyyninen paska :)

Pyrin välttämään vuotoja noiden kahden välillä, mikä kommentistanikin päätellen lienee ihan hyvä tavoite. Ongelmani onkin se, että minua ei välttämättä kiinnosta oppilaideni ongelmat laajalla skaalalla niin intomihoisesti, että jaksaisin opettaa. Mutta ne kiinnostavat kuitenkin sen verran, että voin todeta niiden kiinnostavan liian vähän ollakseni hyvä opettaja.

Kuten sanottu, oli mielipiteeni vähän yliampuva ja ei todellakaan opettajamielipiteeni :)
...tosin ei valhetta etteikä vähän totuuttakin...