• Aboa

Toipilas

Pakko oli pitää tämäkin päivä sairaslomaa, vaikka paikallaan on tylsä maata.

Parisen viikkoa sitten varattiin pupun kanssa lentoliput Brysseliin. Vanhin ystäväni Turun ajoilta menee tyttöystävänsä kanssa naimisiin ja niistä häistä minua ei pitäisi poissa riehuvat hevosetkaan.

Samalla varattiin junaliput Brysselistä Pariisiin ja takaisin. Olen aina halunnut junailla Euroopassa ja parisen vuotta sitten hurautettiin pieni pätkä, nyt taas toinen. Ja Pariisissa ollaan oltu molemmat useampaan otteeseen, mutta ei koskaan yhdessä. Mun parhaat Pariisin muistikuvat liittyvät mun exexään, jonka kanssa opiskeluaikanani käytiin kaupungissa pariin otteeseen. Siksi pitää yrittää jotenkin resetoida oma muisti niin, että osaisi nauttia tilanteesta tässä ja nyt (siis sitten ja siellä), ettei ärsyynnytä toista muistelemalla, kuinka tätäkin katua me silloin ennen...

Vaan yhden asian pupultani vaadin!

Joskus miljardi vuotta sitten (aka 1988) kun ennen lukiota olin Hastingsissa kielikurssilla, kävimme piipahtamassa viikonlopun Pariisissa. Kävellessämme Champs Elyseetä kohti Riemukaarta näin elämäni ensimmäistä kertaa ihka elävän homoparin. He olivat nuoria ja kauniita ja nättejä ja trendikkäitä.

Ja kävelivät käsi kädessä!

En tiedä, voitteko ymmärtää, kuinka Iso Juttu se oli pienen ja nuoren kuusamolaispojan mielestä, joka oli kyllä löytänyt identiteettinsä, mutta joka ei ollut löytänyt tilaisuutta a) saada sille vahvistusta saati b) toteuttaa sitä käytännössä. Ja nyt hintit sitten kävelivät vastaan ihan kirkkaassa auringonpaisteessa ja pitelivät toisistaan kiinni. Julkisesti. Se iski pikkupojan tietoisuuteen lujaa; laajensi tajuntaa enemmän kuin 1970-lukulaisten lsd-kokeilut. Luullakseni.

Ja nyt, vanhempana ja rohkeampana ja paksumpana, minä haluan kävellä Champs Elyseen päästä päähän käsi kädessä oman pupuni kanssa. Jos vaikka joku tuntematon nuori pojanjössikkä sattuisi näkemään ja ymmärtäisi elämästä Kiehtovaa.

3 kommenttia

martin

7.5.2009 21:00

Snb = terveyttä! Minulla muistikuvana on 1981 Hampuri, jossa Alsterin rantapromenadilla käveli vastaan homopari. He olivat aivan kietoneet kätensä toisiinsa. Emäntämme Saksassa kauhisteli - minä olin mielissäni.

pelsepuuppi

8.5.2009 06:31

pariisi oli mul kauan unelmien täyttymys. siks aloin opiskelee ranskaaki aikoinaa lukios ku must tuntu et maailmas ei o mitää muuta tavotetta ku muuttaa pariisii. onhan siin, tietty; citroën DS, tukholma, vintage diorin iltapuku ja kädet hakattu täytee ankkurii ja merenneitoo.

kylhän tein täytyy kävellä käsi kädes, runt hela sjön, bulevardi päästä päähän. ja taivaalta sataa mannaa ja kultahippuja. trikolorit liehuu ja coco tanssii jakkupuvussaan fathin kanssa hautuumaalla.

junal meno euroopas on aika ihanaa. oon aina haaveillu interrailist mut ei enää täl iäl jaksa, et ennemmi lentää sit ympäri eurooppaa. high class ja piccolo skumppa kädes pilli huules.

Aboa

8.5.2009 07:25

Vieläköhän sais Piafin laulamaan Mon managé a moi? Ei kai ole liian myöhäistä vielä, eihän?