• Aboa

Tilannearvio

Tähän asti ehdin ennen veljen perheen tuloa. Sängyn liitokset on tehty loveamalla sivut sisälle tolppaan, ja seuraavaksi koko hökötys pitäisi siirtää tulevalle paikalleen. Siellä kulmat pitäisi tapittaa kiinni, sänky kiinnittää seinään ja pohja rakentaa.

Ennen sitä pitänee maalata tai käsitellä jotenkin muuten. Ehdotuksia? Sijoituspaikan lattiat ovat valkoiset ja seinät patinoitunutta, käsittelemätöntä hirttä. Kannattaisiko maalata vai petsata ja lakata vai öljytä vai vahata? En oikein tiedä, mikä olisi tuollaiseen paras.

6 kommenttia

mopsi22

22.10.2007 20:45

Ehkäpä tummalla petsillä jäisi eniten jäljelle "puun karheutta", joskin itse pidän vahoista. Niillä saa kauniin, hillityn pinnan. En tosin ole mikään artesaani, en edes harrastelijaveistelijä. Isäni työtä vain olen katsellut (kateellisena).

audinkopoika

22.10.2007 22:58

Kateellinen niille jokka ossoo. Katselen et toi kyl vaikuttaa aikas pieneltä ja hennolta sängyltä, ainakin miun painoselle ;) Mikkä sen mitat ovat?

Aboa

23.10.2007 09:35

Sängyn mitat ovat 200X80 eli se on tavallisen yhden hengen patjan kokoinen. Kestävyytensäkin perusteella sen pitäisi kyllä kantaa, sillä juuri siksi siinä on upotetut liitokset.

Minäkin haluaisin jättää puun pinnan eläväksi. Mutta voiko vahan päälle maalata, jos joskus jälkikäteen muuttaa mielensä?

pietari

23.10.2007 10:00

mä pidän ja vahatuista, mutta vähän vaikeita pitää puhtaana, kun ei voi oikein pestä millään. ja voisin kuvitella että vaikea maalata päälle, jos ei ensin poista vahaa kunnolla. ei taida maalit tarttua muuten. mutta hieno on! vähän kateellinen täälläkin..

Apoptoosi

23.10.2007 11:25

Pitääkö sitä käsitellä millään? Sisäkäyttöönhän se tulee, joten ei tarvitse mitään suojaustakaan. Mänty kyllä aika äkkiä patinoituu ja muuttaa väriään. Saahan sen sitten myöhemminkin käsiteltyä, jos tahtoo. Muista vaihtoehdoista minusta vain vaha olisi sopiva vanhaan miljööseen. Luonnontuote, jonka voi halutessaan poistaa.
80cm? Kumpi teistä nukkuu lattialla? :-)

Aboa

24.10.2007 11:38

Joku pinta siihen olisi kiva saada, siksi ajattelin jollakin värjätä.

Ja nämä tulevat vieraskäyttöön aittaan; alakertaan kaksi 80-senttistä ja yläkertaan parisänky.