• Aboa

Talvi

Kröh

Olen jo toista päivää sairaslomalla. Sain maanantain vastaisena yönä jostakin flunssanpoikasen niin, että aamulla oli tosi vaikea puhua yhtään. Pakko oli kuitenkin vääntäytyä töihin viemään koepaketteja ja muita tärkeitä papereita. Sen jälkeen tulin kotiin ja panin maate.

Viikonloppuna oltiin kotosalla niin, että perjantaina kävin baarissa, lauantaina kavereiden kanssa katsomassa kaupunginteatterin Romeo ja Julia ja sunnuntaina ajoimme Hämeeseen mun veljen luo juhlimaan kummipoikani kolmivuotissynttäreitä. Että minä pidän siitä nassikasta. Tai oikeammin niistä nassikoista; kaikista sisaruksieni lapsista. Kaffepöydässä vanhin sisareni kysyi, eikö meille nyt sitten niitä lapsia hankita ja minä irvistin ja yritin selittää, kuinka jompikumpi meistä, pupu tai minä on selvästikin maho, mutta samalla tuntui aikas pahalta. Voi kun elämä olisinkin niin helppoa.

Pidän suunnattomasti siitä, että maassa on lumi. Koko Turku on kaunis ja varsinkin meidän kaupunginosamme, Portsa eli Port Arthur on idyllinen tähän aikaan vuodesta. Toivottavasti lumi pysyisi maassa tänä vuonna, sillä edellistalvista loskahelvettiä en kyllä kaipaa.

7 kommenttia

stellagrrrl

25.11.2008 16:23

portsa taitaa olla oikeasti ainoa kokonaisuutena kaunis turkulainen kaupunginosa, sillä kaikkialla muualla on joitain silmäkipuja aiheuttavia kammotuksia, jopa puolalanpuistossa...

paranemisia!

mopsi22

25.11.2008 16:46

Portsa on kaunista aluetta. Käymme bfn kanssa siellä kävelyllä toisinaan, tosin enemmän kesällä. Eipä sinne täältä puutarhakadulta pitkä matka ole :)

Aboa

25.11.2008 16:54

Juu, tuollainen yhtenäisyys ei ole turkulaisia kaavoittajia kiinnostanut oikein koskaan. Toisaalta, tilanne taitaa olla sama ihan kaikkialla Suomessa. Sellaista taajamaa ei löydykään, josta ei löytyisi silmiinpistävää osuuskauppa- tai -pankkirakennusta.

wilei

25.11.2008 17:46

Enpä ole Portsassa käynyt (vielä) kertaakaan, ainakaan siten, että sen muistaisin. Mutta kuvista päätellen alue on todella mukavaa :)

Turun tauti on ikävä piirre Suomalaisessa kaupunkisuunnittelussa, mutta onneksi Portsa on tältä säästynyt! Täällä Helsingissä Puu-Käpylä on, yhdessä kantakaupungin vanhojen osien ohella, mielestäni todella mukavaa ja omalla tavallaan viehättävää aluetta. Vaikkakin Turun taudin seurauksia löytyy molemmista :(

mopsi22

25.11.2008 17:46

hyvänä esimerkkinä uusikaupunki, täysin 6o- ja 70-luvuilla raiskattu ja tuhottu. monia kauniita puutaloja meni, tilalla pelkkää betonipaskaa...sääli...

Rokkihomo

27.11.2008 11:12

Jep, meidän kaupunginosamme.

Aboa

27.11.2008 22:09

Pahus. Minä kun luulin saavani olla kylän ainoa homo...