• Aboa

Ring ring, why don't you give me a call

- Minun lapseni ei voi saada äidinkielestä seitsemää, ilmoitti eräs äiti minulle tänään puhelimitse ja jatkoi: -Hän lukee kotona säännöllisesti Aku Ankkaaja eikö se ole kirjallisuuden harrastamista.
- On kyllä. Mutta se ei riitä, kun kokeista ja teksteistä on tullut vain nelosia ja viitosia eikä lapsi ole tullut kertaakaan paikalle hänelle järjestettyyn tukiopetukseen, yritin selittää kiihtyneelle huoltajalle.
- Kyllä minä tiedän lapseni tason paremmin kuin sinä, sanoi äiti. Raastuvassa voidaan tavata.

Että on tullut kevät ja aika antaa arvosanat. Ymmärtänette, että lukuvuoden loppu on aika stressaavaa.

9 kommenttia

Druusi

16.5.2007 11:50

Kamalaa! :o

Koeta kestää, kevät ei ole kuin kerran vuodessa :P *hali*

Kauneuspilkku

16.5.2007 12:17

Ihmisillä on suhteellisuudentaju täysin vääristynyt, ainakin omein pilttien kohdalla. Millä tavoin kasvatustieteen opinnoissa mahdetaan valmistaa opettajai kohtaamaan hullut vanhemmat?

Vermillion

16.5.2007 12:27

Mene raastupaan ja pistä äidille luu kurkkuun.

Muistan vielä kun koulussa käytiin koulukiusaamisesta palaveri jossa oli kaikki oppilaat ja oppilaiden vanhemmat. "Ei meidän lapset toisia kiusaa." Tuli muuten useamman kuin yhden vanhemman suusta. Opettaja ja koulupsykologi saivat kuulla melkoisen tiukkaa palautetta.

Bertarido

16.5.2007 14:29

Onkohan maailma muuttunut niin paljon pariinkymmeneen vuoteen? Omina kouluaikoina (80-luvun puolivälistä 90-luvun puoliväliin) ei olisi ikinä tullut kuuloonkaan, että isä/äiti olisi soitellut opettajalle ja valittanut arvosanoista, enkä usko kenenkään muunkaan vanhempien opettajalle soitelleen. Lähinnä opettaja soitti himaan, jos meni (tosi) huonosti.

martin

16.5.2007 14:53

Pöyristyttävää!
Aboa, Sinun ei tarvitse kuunnella selvää painostusta ja vaikutusyritystä. On nyt aikoihin eletty, että tuo on mahdollista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kyse ei ole interaktiivisesta vanhempien ja opettajien vuorovaikutuksesta. Minä itse en jatkaisi pidemmälle kuin "Kuulemiin!".

Ymmärrän, että - jos varsinkin tuollaista - niin Sinulla on stressaavaa. Voimia työhösi!

hilja79

16.5.2007 16:42

Ymmärrän. Muistan kun kotona asuessa ei kahteen viikkoon ennen koulun päättymistä kannattanut edes yrittää jutella opettajaisälle. Se on stressaavaa myös kanssaeläjille. Tsemppiä. Kohta se on taas hetkeksi ohi.

Enter

16.5.2007 17:14

Miksi annoit 7, jos saa kokeista huonompia? Sen ois pitänyt saada 5.

sleepygay

17.5.2007 14:04

"Curling-vanhemmat" taas vauhdissa. Jotkut vanhemmat sitten ovat niin ajattelemattomia. Voimia sinulle, aboa, näinä vaikeina aikoina. Kohtahan se helpottaa, kun alkaa kesäloma! :) *hali*

millikan

17.5.2007 15:12

No, pisteitä tälle eräälle äidille edes siitä että ottaa opettajaan yhteyttä, vaikka sitä yhteystapaa voisikin vielä kehittää...