• Aboa

Pulma

Osallistuin työpaikalla laihdutusrinkiin. Punnitus on kerran kuussa ja jos paino ei ole laskenut kiloa tai tiettyä prosenttia omasta massasta joutuu maksamaan sakkoa 40 euroa. Ensimmäisellä kerralla laihduin 4,6 kiloa kuussa, tällä kertaa vain parisataa grammaa, kun koe- ja aineruuhka sekä arviointihässäkkä veivät aikaa ja huomiota painonhallinnasta.

Saako jouluna lihota rauhassa vai pitääkö mennä salille?

6 kommenttia

Nermal

22.12.2009 10:10

Tuollainen laihdutusrinkisysteemi voisi olla hyvinkin toimiva omalla kohdallani.. harmi ettei meillä ole moista.

Itsekin olen yrittänyt pitää painoa paremmin hallinnassa, mutta joulun aikana en meinaa asiasta stressata. Yleensä joulun mässäilyn jälkeen ei välitä nähdäkään ruokaa vähään aikaan, joten tilanne taas tasapainottuu.

martin

22.12.2009 11:51

Joulu on r a u h a n juhla.

millikan

22.12.2009 12:58

Eikös ne nyt painosta joulupukkiakin salille ja laihtumaan...

Mutta joo, saa lihoa rauhassa sillä kohtuudella, sellainen ahmimis-laihdutus-jojo kai on se huonoin malli.

arosusi

22.12.2009 18:03

Ihanaa, kun äidinkielenopettaja kirjoittaa "lihota". Tuo on yksi niistä sanoista, jotka olen lapsuudessa oppinut niin perinpohjaisesti väärin, että oikeaan muotoon (lihoa) siirtyminen on minulle vaikeaa paitsi kun siihen keskittyy. Itse en kuitenkaan liho(a) jouluna, mutta suon muille mielihyvin parin kilon liho(a)misen rauhassa, kunhan joulupyhien jälkeen palataan taas normaaliin ;)

Joulun jälkeen on kiva aloittaa kuntoilu, kun löhöily ja mässäily on saanut sopivan huonon omantunnon, jonka voimin saadaankin parhaimmillaan viikkojen kuntoiluputki liikkeelle :)

Aboa

23.12.2009 17:44

Piti ihan tarkistaa tuon verbin oikea muoto, mutta kaikki minun sanakirjani kertovat että 'lihoa' ja 'lihota' ovat rinnakkaismuotoja (samoin kuten kuten esimerkiksi substantiivit 'manner' ja 'mantere' ja 'kannel' ja 'kantele'), eikä edes Osmo Ikolan Nykysuomen käsikirjasta löytynyt tietoa siitä, että toinen olisi toista suositellumpi. Voit siis palata lapsuutesi vapauteen ja anna itsellesi lupa lihota rauhassa. Ainakin joulun ajan...

arosusi

26.12.2009 23:07

Oho, mahtavaa!