• Aboa

Päk tu skuul

Tänään rynnivät lapset opinahjoihinsa. Kuinka ne seiskat näyttävät joka vuosi niii-in pieniltä ja lapsilta? Jestas! Alan todellakin tuntea itseni Vanhaksi Kävyksi.

Tänään en tavannut oikein muuta porukkaa kuin oman valvontaryhmäni. Huomenna saan ensi kosketuksen uuteen seiskaluokkaani. Kivaa.

Töissä oli ihan järkyttävän kuuma. Ilmastointi on (kuulemma) päällä, mutta silti hiki puskee pintaan. ATK-luokasta oli kuulemma mitattu 38 asteen lämpötila.

Ja joo joo, pitäis kyllä. Mutta kun ei meillä ole työsuojelua. Ihan totta. Aina kun johonkin työsuojelupäällikköön ottaa yhteyttä, se sanoo, että tarkkoja rajoja ei ole olemassa ja kun opettaja kuitenkin voi mennä vaikka pihalle seisomaan välituntisin. Niin että älkää valittako, vaan menkää takaisin sinne homepesäänne hikoamaan.

Tiesittekö, että esimerkiksi opettajain äänenmenetystä ja muita vastaavia vaivoja ei Suomen työterveyshuollossa lasketa työperäiseksi sairaudeksi?

Kutsuimme kesällä häihin työkaverini. Häiden jatkoilla sovimme, että hän 'juoruilee' olleensa minun ja pupun häissä, niin että työkaverit sitten tietävät, kenen kanssa naimisiin menin.

Tätä työtään hän on sitten tehnyt niin ahkerasti, että heti töihin tullessani rehtori käveli vastaan käsi ojossa ja onnitteli. Sen jälkeen apulaisrehtori onnitteli vuorollaan ja kyseli, koska on tarkoitus lähteä häämatkalle. Ruokalan pöydässä matemaatikkomiehet onnittelivat.

Että niin se tuli Aboa kaapista työpaikallaan kollegoilleen. Kun tässä nyt totutellaan tähän, harkitaan, kerrotaanko oppilaillekin.

3 kommenttia

martin

14.8.2007 19:28

Hyvä! Oli jo aikakin.

sleepygay

15.8.2007 18:18

Ihanaa! Hyvä, että kaikki ottivat asian noinkin positiivisesti. :) Olen todella iloinen puolestanne.
:)

audinkopoika

15.8.2007 23:02

Siitä se alkaa :)
Itselläni edessä se vielä, koska olen vasta kahdelle kertonut..siis työssä