• Aboa

Loman loppu

Näinkö äkkiä se meni?

Viikko korvessa meni kuin siivillä. Olimme siis koko hiihtoloman omalla torpallamme. Ei televisiota, ei radiota ei Internetiä, mukana vain kirjoja ja toistemme seura. Viihdyimme todella hyvin!

Alkuvaiheessa teimme joka päivän pienen retken; milloin Raumalle, milloin sisareni luo naapuripitäjään, milloin ihan vain kunnan keskustaajamaan. Loppuviikosta viihdyimme torpalla niin hyvin, ettei oikeastaan huvittanutkaan lähteä minnekään. Viikonlopuksi vieraaksi tuli tuttavapariskunta, jonka kanssa syötiin, saunottiin ja parannettiin maailmaa.

Yhden heräteostoksen teimme. Siskon luona käydessämme eksyimme sattumalta pieneen vanhaintavarainliikkeeseen, jossa huomasimme kaiken romun alta vanhan sivustavedettävän sohvan. Olemme etsiskelleet sellaista, mutta niiden hinta on ollut aika huikea, n. 600-700 euroa. Nyt löytämämme yksilö olikin aika paljon halvempi, vain 200 - sisältäen myös kuljetuksen torpalle. Taidanpa laittaa siitä kuvan nähdäksenne.

Toinen loppuunsaatettu työ oli tuoda pupun kapiokeinutuoli tupaan. Monta vuotta se oli majaillut hänen veljensä ullakolla, mutta nyt se löysi kodin itselleen. Ihastuin siihen välittömästi.

Jos jotakin tuli tehtyä paljon, oli se halkojen hakkaamista. Ostimme naapurin isännältä tukkikuorman, jota pikku hiljaa pilkomme polttopuiksi. Joka päivä kävin uuden fiskarssini kanssa pöllipinon kimppuun - ja nautin. Jokapäiväisen puhetyön jälkeen mekaaninen fyysinen duuni tekee hyvää. On jännää huomata, miten totaalisesti aivonsa saakaan tyhjennettyä tekemällä yksinkertaista, toistuvaa työtä. Ajatukset keskittyvät vain ja ainoastaan suoritettavaan työhön. Onkohan tämä sitä paljonpuhuttua flow-ilmiötä?

2 kommenttia

coco

26.2.2006 18:02

En ole koskaan tallaista nahnyt. Voiko siina nukkua vai onko se vaan koriste? On display.Aika kummallinen laatikko.Antique show varmaan tietaa kuinka arvokas se on.

Aboa

26.2.2006 20:27

Etkö ole ennen nähnyt tällaista? Suomessa tällaiset ovat olleet aiemmin hyvinkin yleisiä.

Kyllä siinä maata voi - mikäli on lyhyt. Kun peitteen alla olevan kannen avaa, on sänky valmis, mutta sen pituus on vain 148 senttiä. Leveyttähän saadaan lisää, koska sivusta vetämällä laatikko laajenee. Meillä käytössä vain sohvana, mutta kyllähän siinä voi sisarusten lapsia nukuttaakin.