• Aboa

Lahjoja

Vapuksi sain myös upeita lahjoituksia. Pari viikkoa sitten olimme kaverin rakennustyömaalla talkoissa purkamassa vanhaa taloa pois. Huomasin pihalla vanhan höyläpenkin, jota jo joskus aiemmin olin yrittänyt häneltä ostaa. Kysäisin sen hintaa, ja hän sanoi antavansa sen ihan ilmaiseksi. Hän oli pitänyt sitä suojaamattomana ulkona, ja nyt vanhat puukierteet (kiristimet ja väänninruuvitkin ovat puuta) olivat jumittuneet, eikä pöydällä tehnyt enää mitään.

Veimme höyläpenkin maalle. Puhdistelin ja liimailin sitä, korjailin hiukan ja korvasin puutappeja uusilla. Kun koko komeus sai vielä kuivaa sisällä parisen viikkoa, alkoivat kierteetkin toimia. Ja nyt minulla on käytössäni vanha kaunotar!

Toinen ystäväni osti puolisonsa kanssa asunnon. Lastenhuoneesta oli kaappi purettu pois ja tilalle oli laitettu sinisestä keittiötyötasolaminaatista isot hyllyt. Hän halusi ne pois ja minä lupasin viedä. Sain niistä hyvät työtasot verstaaseeni.

Olen iloinen, että sain uuden upean sisustuksen työpajaani. Kyllä nyt kelpaa huonekaluja kunnostaa!

6 kommenttia

Aboa

5.5.2008 23:39

Muuten, tietääkö kukaan, miten noita puisia ruuveja voisi huoltaa? Voiko niihin hinkata kynttilää tai jotakin jotta luistaisivat paremmin? Muistaakseni mummani notkeutti laatikoiden luistoa kynttilän avulla.

martin

5.5.2008 23:48

stupéfiant!

cloudberry

6.5.2008 21:07

Voi ihanaa millasia onnenpotkuja teidän kohdalle on osunut! Tuun aina tosi iloseks, kun luen sun maalaisnikkarointikuulumisias(= Kiva kun kerrot niistä. On muuten totta, et tommosesta puuhastelusta saa paljon iloa irti, vaikka joskus hetkittäin johonkin voikin hermostua... eteenpäin pääseminen sen jälkeen vasta ilahduttaakin!

Apoptoosi

7.5.2008 10:51

Älä tee niille ruuveille vielä mitään. Anna pöydän ensin kuivua ja tottua sisäilmaan.

Aboa

7.5.2008 13:07

Mitä luulet, Apoptoosi, kauanko kannattaa antaa pöydän kotiutua?

Apoptoosi

8.5.2008 09:54

En osaa sanoa. Eiköhän sen aina välillä kokeilemalla huomaa. Väkisin ei saa sitten yrittää mitään kiristää. Hinkkaa nyt vaikka sitä saamaasi kaappia sillä aikaa.