• Aboa

Jauhohyllyn takaa kuultua

Ruokakaupassa nelivuotias poika harppoi ylisuurilla kasvunvarakengillään äitinsä perässä. Äti kiirehti kohti leipähyllyä.

- Äiti, ostetaanks me limsaa? tiedusteli lapsi, katseli kiinnostuneena muumilimsapullojen Niiskuneiti-etikettejä ja valitsi käteensä mielestään kauneimman.
- Sä voit vaikka ihan itse käydä kysymässä iskältä, joko se jo näin pian joulun jälkeen suostuisi juomaan muutakin kuin viinaa, sanoi äiti melkein ystävälliseen sävyyn.

Poika katsoi limsapulloa vielä kerran ja laittoi sen takaisin hyllyyn.

6 kommenttia

Splenetic

5.1.2008 15:04

Mikä suurinta osaa suomalaisista vaivaa, kun pyhäpäivien takia tulevat vapaapäivät käytetään pään täyteen vetämiseen?

martin

5.1.2008 19:22

Ihmettelen samaa kuin Splénétique. Sairasta ja ikävää.
Tuo pojan teon kertoma viesti tekee hyvin surulliseksi.

sleepygay

7.1.2008 01:40

Kammottavaa! Ja niin surullista. Ja valitettavasti suomalaista arkipäivää.

Minä olen myös ihmetellyt, että mitä monet nuoret näkevät viinassa. Lukiossa ja yläasteella loppuviikosta ei muusta puhuttukaan kuin viikonlopun känniputkesta. Todella outoa.

Aboa

7.1.2008 08:34

Koulutyössä olen huomannut, että nuorten asenne alkoholiin alkaa hiljalleen muuttua. Mieletön kännäys katsotaan hiukan junttimaiseksi touhuksi. Muistan myös lukeneeni lehtiartikkelin, jonka mukaan alaikäisten juominen on vähentynyt. Liekö niin?

Splenetic

7.1.2008 14:59

Toivoa sopii, mutta aika epätodennäköistä. Esiteinit hakevat hyväksyntää yrittämällä käyttäytyä kuin aikuiset ja alkoholi kun nyt aikuisuuteen yleisesti ottaen kuuluu, niin tuskinpa muutoksesta ainakaan kovin pitkäikäistä tai laajalle levinnyttä tulee.

millikan

7.1.2008 15:34

Oikeasti surullista...
Enpä tosin tiedä muuttuuko alkoholikulttuuri, kun mielestäni sekä se mieletön kännäys että täysin kielteinen raivoraittius ovat olleet ongelmia ja ruokkineet ahkerasti toisiaan...mutta ehkä molemmissa tulee pientä joustoa ja maallamme on toivoa.

Kännissä on silloin tällöin kiva olla mutta usean päivän putket...ei kiitos.