• Aboa

Homoglobiini

Alkaa helpottaa. Eilen oli vielä kova päänsärky, tänään enää vaan lihakset kipeät. Huomenna ajattelin mennä jo töihin. Ei haluttaisi, mutta pakko kai se on...

Lueskelin Mopsin menneen opiskelijahomojärjestö Homoglobiinin toimintaan mukaan. Tuntui lämpimältä. Itse olin mukana ihan eka opiskeluviikosta syyskuusta 1992. Ihan ensi kerralla Bella Bluessa en uskaltanut heti tulla samaan pöytään, vaan kurkin ujona parin pöydän takaa, kunnes Masse huomasi sen, käveli pöytääni jä kysyi: "Oletko sinäkin joku hintinpippana?" En uskaltanut muuta kuin tunnustaa ja seurasin häntä ryhmän pääpöytään ja sinne sitten jäin aina vuoteen 1997 tai -98 asti. Sen jälkeen kävin kerran HG:n sitseillä joskus (kenties) kymmenvuotisjuhlissa, mutta silloin toiminta oli outoa.

Mutta ne menneet vuodet... Kuinka ihanaa oli istuskella vanhimmassa J&Mssä kaikki samassa pöydässä kokoustamassa. Toiminta oli kivaa ja tasa-arvoista ja hauskaa. Vaikka puheenjohtajan valinta oli ajoittain intohimojakin herättävää toimintaa (minutkin valittiin sellaiseksi aikoinani), oli mukavaa, kuinka kaikki homot ja lesbot, nuoret ja vanhat tulivat toimeen keskenään.

Joskus olen tuumannut, kuinka olisi hauskaa vaikkapa pyytää HG:tä leireilemään torpalle. Juttelin siitä kerran pupunkin kanssa, eikä hänellä ollut mitään sitä vastaan. Sitten tuumasin, kuinka oudolta se ehkä vaikuttaisi; millaiselta vaikuttaa ihminen, joka ei ole ollut toiminnassa mitenkään mukana kohta 15 vuoteen, ja yhtäkkiä pyytää mökilleen lauman nuoria kauniita ihmisiä. Just an old dirty man..?

Tuolta ajalta on paljon tarinoita, muistoja ja hyviä ystäviä. Pitäisiköhän järjestää ex-hg:läisten ilta?

6 kommenttia

Rokkihomo

23.9.2009 12:17

Hah, hintinpippana... Her name was Masse and she was there to recruit you...

Mutta että "lauma nuoria kauniita ihmisiä"? Nuoria varmasti joo, mutta mistä me tiedetään onko ne kauniita?

Oltiinko me?

Aboa

23.9.2009 12:51

Oltiin. Minä olin ainakin ja sinä kans.

mopsi22

23.9.2009 16:20

me ollaan kaikki kauniita.

nykyisin on vähän vähän tunkua hallitukseen; kaikki halukkaat melkeinpä pääsevät.

hgssä pohditaan uutta toimintaa kyllä...torpalla vaikkapa nätti kevätpäivä grillaillen, ehkä jopa jos kauniisti pyytää, ruokapalkalla vähän talkoita :)

Aboa

23.9.2009 17:31

Äh, minä olen niin huono järjestämään talkoita, kun tykkään tehdä työt ihan itse...

Torontosta

24.9.2009 03:32

Se olisi hienoa, kutsu niin pian kuin kaunista kesaa on viela jaljella!

mopsi22

24.9.2009 10:56

Mjoooh, mä oon huono tekee töitä, joten... ;)