• Kauneuspilkku

viisut

Suomi pääsi kuin pääsikin euroviisufinaaliin. Saavutus on jotenkin erityisen hyvä, koska se tuli suomenkielisellä piisillä. ite en teräbetonia tai piisiä mitenkään fanita, mutta kieltämättä lauantai-illalle tuli erilaista jännitystä. teräsbetoni pärjäsi varmaan erittäin hyvä esityksensä ansioista, ja hevillä emme häviä linja saa jatkoa.

Oma musiikkimakuni on kovin toisenlainen ja usein se suosikkikappale on tullut naapurista. Nassukin on tottunut, että se perinteisin kaikkien inhoama ruotsalainen euroviisuformaatti iskee meikäläisen tajuntaan kovempaa kuin korkkarien miljoona volttia.

Tiistain semissä Romanian duetto oli ehdoton suosikki, myös Norjasta ja Hollannista pidin. Tosin Norja ja jotenkin vaisuksi, kun sitä vertasi esikatseluvideoon.

Tänäkin vuonna Charlotten Hero on ihan ok. Charlotella on kuitenkin tänään kovia haastajia jopa minun puhelinäänestäni. Islanti on samantyylisellä reippaalla tanssipopilla hyvinkin vahva ja Ukraina saattaa jopa jyrätä Charloten tämän omin keinoin.
Omat ehdottomat suosikit ovat kuitenkin vahvat naissolistit Unkarista ja Portugalista. Unkarin Sziveres tosin lauletaan englanniksi, mikä on vähän harmi, Itse tykkäsin kovasti unkarinkielisestä versiosta. Portugalin dramaattinen Senora Du Mar sen sijaan kajahtaa alkukielellä.

Tänään on ennakolta ehkä paras viisuilta, koska tämäniltaisessa semissä on selvästi enemmän niitä piisejä, joista pidän eivätkä ne kaikki varmaankaan päädy finaaliin.