• Kauneuspilkku

Vantaa kaupallinen

Kävin tänään eka kertaa Jumbossa. Olin itse asiassa eka kertaa Tammistossa. Kävin tankkaamassa auton ja ajattelin käydä vilkaisemassa jotain kauppoja missä en ole koskaan käynyt. No, kaupat Jumbossa oli samoja kuin keskustassa tai Itäkeskuksessa tai varmaan Isossa Omenassa tai Selossa. Niissä kummassakaan en oo käynyt ja ei varman tuu asiaakaan. Jotenkin koko homma autoilu Jumboon kaupoissa kiertely jne teki levottoman olon. Tätäkö ihmiset harrastavat, tämäkö on kivaa vapaa-aikaa?

Viikonloppuna käytiin Jyväskylässä - senkin keskustassa oli pieniä kauppakeskuksia, mutta ne eivät ahdistaneet jumbomaisesti. Välillä pääsi ulos, oikealle kadulle, jossa oli himisiä, joilla oli muutakin mielessä kuin shoppailu.

4 kommenttia

mopsi22

16.9.2009 22:57

Turun kauppakeskukset rajoittuvat Myllyyn ja Skanssiin. Molemmissa tykkäsin joskus käydä, mutta nykyään...

Koska asun ihan Turun ydinkeskustassa, on jotenki mukavampaa kävellen kierrellä kauppoja täällä. En kyllä muutenkaan ymmärrä ihan täysin kauppakeskusten pointtia. Ajetaan sinne päiväksi ostamaan tavaraa ja sitten kotiin. Välissä syödään jotain epäterveellistä. Outoa...

...puhumattakaan siitä, että pienessä Turussakin koko hommaan kuluu tuhottomasti aikaa, siis pelkästään siihen, että sinne ajaa.

Boikotoin kauppakeskuksia. Sitä paitsi, ne imevät kaiken kaupan keskustasta ja kuitenkin tarjoavat vain samoja merkkejä ja liikkeitä joka keskuskessa.

Kauneuspilkku

17.9.2009 09:33

Mä käyn kans tosi vähän kauppakeskuksissa ja ehkä ns. shoppailemassa yleensäkin. Jos jotain tarviin, meen yleensä johonokin kesjkustan liikkeeseen.
Ja just toi idea, et autoilee pitkin kehää et pääsee ostaan...mut kait tää liittyy rakentamisene, kaavoitukseen yhdyskuntarakentamiseenkin aika paljon, miten nää jutut menee. Mut ei kiitos ideaparkille.

martin

17.9.2009 20:53

Kun käyn tuomiokirkossa minulla on suuri vapauden tunne. Kirkkoon ...?

Kauneuspilkku

17.9.2009 21:36

Totta usein kirkoissa tulee vapauden tms. hyvä tunne, tosin harvemmin silloin kun niiissä on jumalanpalvelus. Tämä ei ollut tarkoitus olla ilkeätä - mutta itsekseen kirkossa kiertely istuskelu pohdiskelu tuo jotenkin sen hyvän tunteen. Tosin kirkon pitää olla vanha, jotta pääsen tunnelmaan, joten luulen, että vanha linna tai kartano tms. ajaisi saman asian. Harmaakivikirkkoja vaan on enemmän kuin linnoja...