• Kauneuspilkku

ennustus

Tiedän, että näitä ei pitäisi tehdä - testejä, joissa kerroteen miten vanhaksi elät...mutta tämäkin on osoitus siitä, että ainakana minä en ihmisenä ole kovin suurta evoluutiota kokenut esivanhempiini verrattuna. Ennen asioita tulkitiin luonnosta, tähdistä, kasveista, eläimistä jne. nyt luonnon on korvannut netti, mutta yhtä lailla tarve on varmana samalainen. En mitenkään jaksa uskoa, että entisjan ihmiset olisivat kaikki olleet taikauskon pauloissa, varmaan osalle ennustukset tarjosivat huvia ja vähän jäänitystä, muta kukapa niihin tosissaan olisi uskonut. Tai kuka nykyään uskoo? Aika monikin, päätelle, että lapin noita ennustaa myös netissä, maksusta.

Usein sitä ajattelee, että elämämme on niin paljon kehittyneempää kuin sata-kaksisataa vuotta sitten, ja ilman sen surempia ajatuksia olettaai, että itsekin olemme kehittyneempiä kuin esivanhempamme.

Totta tietysti, että meillä on tietoja ja taitoja ja varsinkin välineitä mitä heillä ei ollut, mutta pohjimmiltamme - olemmeko sen viisaampia?

Mitäköhän isoisoisoisäni meinasi ennustajista?