• Kauneuspilkku

usko äitiä

Eilen unohtui äidin opetukset ja napostelin karkkeja pitkin iltaa telkkua katsellessani. Sellaisia kumimaisia atsovärikarkkeja. Yöks. Miten ne saattoikin addiktoida niin paljon?

Kun Nassu tuli puolen yön jälkeen kotiin työmatkalta, vuoteessa ei odottanut seksipeto vaan hikinen ja vatsaansa valitteleva turvokki.

Olisi pitänyt uskoa äitiä: ei saa ahmia makeaa mahan täydeltä.

Mitäs muita äidin ohjeita olen rikkonut?
Pipo ei ole aina ollut päässä pakkasella, tosin viime vuosina olen antanut tukan litistyä huoletta, lämmin pää on tärkeämpi.

Viinaa on juotu, korttia pelattua ja sunnuntaina siivottu.
Juhlapyhien aattona olen käynyt baarissa ja pitkänä perjantaina vetänyt viinaa.

Saunan jälkeen olen uinut, joskus jopa muutaman oluen voimin.

Isoäiti pisti vielä paremmaksi: ei saa juoda kylmää juomaa nopeasti, suolet voi mennä solmuun.

En tiedä millaisia suolisolmuja olen kehitellyt ja koskakohan ne kuumat kivet alkavat sataa päälleni. Mutta kyllä äitiä kannattaa uskoa ainakin jossain asioissa.

6 kommenttia

Splenetic

28.3.2007 15:05

Miksei sunnuntaina saa siivota?

Kauneuspilkku

28.3.2007 15:44

No kato, se on synti, kun Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä niin se on lepopäivä ihmisillekin...et muuten usko kuinka pitkä pitkä -perjantai voi olla, kun sitä vietetään oikein "kunnolla", eli suunnilleen mitään ei saa tehdä...

Splenetic

28.3.2007 18:56

Ihmiset toivovat elävänsä pitkään, mutta eivät keksi mitään tekemistä sunnuntaisin, kun ei voi edes siivota! Ei viitsi edes ajatella kuinka pitkästyttäväksi olo voi mennä sunnuntaiksi osuvalla pitkänäperjantaina. Kyllä onkin hyvä, ettei ole kristitty.

Splenetic

28.3.2007 18:56

Mutta entäs jos siivous on jollekin lepoa?

coco

29.3.2007 03:02

Kun pyhana kirveen kateensa ottaa, piru tuo lautoja.

Kauneuspilkku

29.3.2007 08:29

Splenetic: monet näistä perinteisistä tavoista on aivan tosien ajan ja yhteiskunnan normeja. Maatlousyhteiskunnassakaan kuitenkaan tuskin jätettiin lehmiä lypsämättä jne. Mutta käsittääkseni kaikkea sellaista työtä, mikä ei ollut välttämätöntä, pidettiin syntinä. Joku ajattelee näin vieläkin. Äitini on yli 70 v ja saanut varmaan aika vanhoillisin kasvatuksen jo omona aikanaan. Hän on myös pitänyt tärkeänä välittää preinteisiä arvoja lapsillee, se miten nämä ovat ne omaksuneet on kunkin oma juttu.

Coco. just jotain tuollaisia sanontoja on kansanperinne pullollaan.

Omalla kohdalla suhtaudun tähän perinteeseen niin, että en tietoisesti halua ärsyttää muita, mutta en myöskään jätä jotain asiaa tekemättä, koska on pyhä. Sen sijaan monissa taloyhtiöissä on kielletty esim mattojen tomuttaminen pyhinä, joten tällaisista asioista saattaa tulla sanomista senkin perusteella. (siksi en viekään mattoja ulos sunnuntaisin)