• Kauneuspilkku

Tässä ja nyt

Katselin jakson Maajusseista. En ole koskaan aiemmin seurannut sarjaa enkä oikeastaan vieläkään. Itse en mitenkään kykenisi etsimään puolisoa tosi-tvssa, joten siinä nämä ihmiset ovat paljon rohkeampia kuin minä. Maajussi Janne on tietysti vielä omalla tavallaan rohkea ja jälleen jokin pieni kynnys on varmaan ylitetty, maaseudullakin asuu homoja!

Sääliksi kävi Jannen sulhasehdokkaat, jotka ovat viikon ajan yrittäneet tulkita, että olisi sitä kipinää jossakin…toinen varsinkin jaksoi toivoa. Kuinka kurjalta tuntui, kun Janne sanoi kameralle, ettei kumpikaan jukka ole sytyttänyt miestä. Tiedän molemmat tunteet, sen kun toivoo ja tulkitsee ja tulkitsee vielä kerran ja toivoo taas enemmän sitä kipinää, vaikka on pelkkää savua. Ja toisaalta senkin tunteen, kun ei ole sitä kipinää eikä sitä mitenkään saa syttymään. Se on vaikeaa ilman tv-kameroitakin.

Käytiin katsomassa taannoin myös tää HOMO. Eipä vakuuttanut. Saisio oli oksentanut siihen ihan kaiken ja oliko tullut kiire tai mikä, mutta aivan liikaa tavaraa siinä oli ja lopulta se hyväkin hukkui sinne sekametelisoppaan. Lisäksi toivoisi, että musiikkiteatterissa näyttelijöillä olisi hyvä lauluääni. Nuotissa kyllä pysyttiin, mutta välillä kaipasi korvatulppia.

Korvatulppia taas ei kaivannut Woody Allenin Midnight in Paris leffaa katsoessa . Ihanat vanhat iskelmät – sitä tähtisumua parhaimmillaan - kaunis Pariisi ja kepeä tarina veivät mennessään. Ja kun Woody itse ei ollut kameran edessä, lopputulos oli nautittava. Tosin päähenkilön puhe kuulosti epäilyttävän woodymaiselta…

Jos elokuvassa joku viisaus oli, niin ehkä tämä – elämä on tässä ja nyt. Mitään menneisyyden kulta-aikaa ei ole ollut ja jokaisessa ajassa ja paikassa on omat ongelmansa.

3 kommenttia

Rokkihomo

30.11.2011 09:54

Eipä vakuuttanut HOMO minua ja mukana ollutta ystäväjoukkoakaan. Kävimme ei ensi-illassa mutta sitä seuraavassa.

Sekasotkun ohella Saisio & kumpp. olivat silti päättäneet olla myös keskinkertaisia, varovaisia, ja lopulta sittenkin niin h*mmetin normatiivisia, että pettymyksiä riitti.

Kauneuspilkku

30.11.2011 10:24

Jälkikäteen on käynyt mielessä monia syitä a) kiire b) esityspaikka Suomen Kansallisteatterin iso näyttämö;tehtiinkö tahallaan mummobussilasteille sopivan "järkyttävä" esitys. c) oli niin paljon sanottavaa eikä halunnut mitään jättää pois, kun kerrankin pääsi sille kansakunnan päänäyttämölle. En muuten keksi mitään syytä esim. sille pienten joutsenten tanssile, se on nähty niin sataan kertaan ja sit paremmin tehtynä. Et kaikki kulttuuriset viittaukset eivät kuitenkaan avautuneet. Tai se toisen puoliajan "musikaaliveriso hitlerieneen, stalineieen jne. No, Saisio itse tietää mistä on kyse, mutta tuskin tulee tänne blogiiini kommentoimaan :))

Rokkihomo

30.11.2011 15:04

Heh. Ja veikö Hitler vaaleanpunaisessa pikkutakissaan tilan vaikkapa siltä että homo-musikaalissa olisi joku homo voinut - herranjestas - jopa pussata toista. Ilmeisesti vei. Muuta syytä en Saisiolta ainakaan suostu nielemään.

Bussilastit itkivät ja nauroivat, minä mietin että tässä sitä nyt sitten todistetaan suurten yleisöjen hintaa. Pitkästymällä.