• Kauneuspilkku

taas on aika

Euroviisut on taas käynnissä, tai siis kaiketi tosifaneilla ne on koko ajan käynnissä siis elämäntapana. Kahden Suomen karsinnan jälkeen on tullut sellainen olo, et mikään ei oikeen oo sytyttänyt ja toisaalta yhdessä karsinassa on nyt kovin vähän piisejä.

Kaikki mitkä on mennyt jatkoon ovat vähän sellaista tasapaksua, jotenkin tutun ja turvallisen oloista ja samalla sellaista mikä ei erotu, sykähdytä jne. Kerkko Koskisen piisin tunnistaa kerkkokoskiseksi alkutahdista, Kari Tapion piisi taas oli hyvin saman oloinen kuin moni irlantilais-anglo-saksalainen vastaava. Itelle tuli siit mieleen Josh Grobanin you raise me up, ehkä siksi et Kari Tapio laulanut sen suomeksi(?) Kristian Meurman on sympaattinen, mutta hänenkin piisi jotenkin kliseinen. Movetron on ehkä vähän camp Suomessa, mut ei ollenkaan tarpeks camp euroviisuissa, ja en tiedä onko ne omasta mielestään camp, vai onko se vaan mun mielessä? Jos kahden seuraavan kierroksen piisit on samaa kaliiberia, voi haaveet viisumenestyksestä unohtaa. Sinänsä enää ei ole mitään väliä sillä, miten sijoittuu, kun kaikki maat miinus 4 suurinta ja isäntämaa karsivat. Mut olishan se komeaa päästä kymmenen sakkiin. Tämän sanoo hän joka kuitenkin yleensä tykkää tavallistakin tavallisemmista ja perinteisistä muiden maiden piiseistä, jotenkin ne erottuu sit paremmin….

Ehkä sit toisaalta viisuihin liitetty idea siitä miten eri maat voivat musiikin avulla lähentyä toisiaan toteutuu. Kisoissa on kuitenkin mukana 43 maata, mikä on enemmän kuin koskaan. Muutamat maat kuten Italia ovat jättäytyneet pois ryppyotsaisesti suremaan huonoa menestymistään, mutta moni muu maa on mukana, tavoittelemassa voittoa toki, mutta ehkä myös osallistuakseen suureen Eurooppaa yhdistävään tapahtumaan. Kosovo ei vielä osallistu, mikä voisikin olla vähän liikaa, kun kisat on Belgradissa. Saa nähdä miten siellä sujuu kaiken poliittisen jännitteen keskellä. Viime vuoden viisuvoittajakin sitten paljastui serbinationalistiksi pressanvaaleissa.

Ruotsin viisukanava tais muuttua maksulliseksi, joten nyt en näe miten Carola ja Charlotte esiintyy. Netistä luin, et Carola tosin joutuu hakemaan vauhtia andra chansista, joten ehkä naapurista ei tänä vuonna kajahda kovaa ja väräjävästi vaan jotain ihan muuta.

Paitsi et netistä ehkä näkee jos on kotoslla (huomasin just)

3 kommenttia

sarita

18.2.2008 15:42

Ja Ruotsin ensimmäisissä karsinnoissa pääsi suoraan Globeniin joukon nuorin ja vanhin; eli Amy Diamond synt. 15.04 1992 ja Christer "Vikingarna" Sjögren synt. 06.04 1950. Amy'n pääsy oli kyllä odotettu, mutta ei Christer Sjögren'in. Kaikki gallupit ja lehdistöt uskoivat kyllä Carola'n suoraan pääsyyn, mutta Sanna Nielsen sinne meni, ja hyvä niin!!
Aikamoinen show ja spektaakkeli nuo karsinnat aina ovat tuolla Ruotsin puolella. :-)

Kauneuspilkku

18.2.2008 16:00

Joo, vähän harmittaa kun ei oo tullut nähtyy, varisnkin kun Suomen karsinnat on vähän laimeita kun niit piisejä soitetaan vain vähän.
No to Chritser on vielä nuori vrt. Kari Tapio s. 1945...

sarita

18.2.2008 17:39

No, jospa siitä tänä vuonna tuleekin sitten *kypsän iän euroviisut* jos vaikka muutkin maat olisivat samoilla linjoilla.

Minä katson sen verran paljon niitä ruotsin kanavia että oli pakko hankkia ne maksukanavina ( jo ennen digiaikaa)...