• Kauneuspilkku

suuret lupaukset kasvattaa uhoa

Ensin Lenita haukkui Halosen ja nyt kristillisten kansaneudustaja keksii syyttää presidenttiä siitä, että tämä ei ole ottanut kantaa hoitajien palkka-asioihin.
Kansanedustaja mm. viittaa Kekkosen lähetelleen myllykirjeitä ja hoidelleen kullissien takana asioita mielensä mukaan.
Tätäkö kansanedustaja todella toivoo, että maan asioita ei hoidettaisi parlamentaarisesti, avoimesti ja julkisesti vaan myllykirjein kullissein takana tai omavaltaisesti toimimalla?

Kansanedustajaksi hän nousi nimenomaan puhumalla hoitajien puolesta ja varmaankin ainakin osaksi myös hoitohenkilökunnan äänillä. Nyt hän on eduskunnassa, paikassa, jossa päätökset tehdään ja mitä tekee hän? Yrittää säälittävästi siirtää vastuuta presidentille ja ihmettelee miksi presidentti keskittyy hoitamaan" maailman asioita".

Kansanedustajaksi näyttää ilmeisesti pääsevän ilman että on millä tavoin perillä siitä mitkä asiat kullekin valtiovallan edustajalle ja elimelle kuluvat. Presidentin vaikutusmahdollisuudet sisäpolitiikassa ovat minimaalliset, nimityksiä lukuun ottamatta. Arvovaltaansa presidentti voi toki käyttää, mutta arvovalta minusta ainakin enemmin rapautuisi kuin kasvaisi, jos hän käyttäisi sitä yhden ammattiryhmän palkkaneuvotteluissa.
Kansanedusta sen sijaan on paikassa, jossa nimenomaan hoidetaan sisäpolitiikkaa, säädetään lakeja ja päätetään valtion talousarviosta myös niistä rahoista mitä valtio antaa kunnille. Jos kansanedustaja julkisesti esittää, että presidentin pitäisi puuttua näihin asioihin ei hän taida olla eduskuntapaikkansa arvoinen.
Mutta ehkä tämä kristillisetn listoilta ponnahtanut edustaja kuuluukin kokoomuksen kanssa
samaan liikaa luvanneiden sakkiin ja nyt kun pitäisi osoittautua puheidensa mittaiseksi alkaa syyttely.

3 kommenttia

Roope2

3.10.2007 16:05

Eikö presidentiltä voisi riisua kaikki valtaoikeudet tai lakkauttaa koko instituution.

Kauneuspilkku

3.10.2007 16:22

Miksi? Minusta on ihan hyvä, että on eduskunnan ja hallituksen lisäksi myös presidentti enkä ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että valtaoikeuksia pitäisi entisestään vähentää.

Mutta tietysti se riippuu kuka on presidentti varmaan muutaman vuoden päästä olen jo toista mieltä : )

Roope2

5.10.2007 20:06

Minä en kykene näkemään presidentille mitään lisäarvoa poliittisessa järjestekmässämme nykyisellään. Meitä edustaa eduskunta ja sen luottamusta nauttiva hallitus hoitaa hallinnon. Ei kai yksittäiselle henkilölle voi antaa suurempaa merkitystä. Ei edes seuraavien vaalien jälkeen.