• Kauneuspilkku

rehellinen luuseri

Huomasin, että olen 18. aktiivisin blogaaja. Kaikki noin kaksikymmentä aktiivista lukijaani saavat siis varsin usein jotakin luettavaa. Mutta kuinka usein todellakaan ajatukseni tai siis kirjoitukseni ovat mitenkään uusia saatikka omaperäisiä?
Tänään meinasin kirjoittaa homoyhteisöstä, mutta koko ajan oli sellainen tunne, että tästä olen kyllä jo kirjoittanut pitkän blogauksen.
Vaan koska? Muistiin ei ole luottamista, mutta bittiavaruus on luotettava: Hakutoiminto sen tiesi. 1 helmikuuta eli melkein vuosi sitten. Samaa rataa ajatus mataa...

Viikolla julkaistiin tasa-arvo barometri. siis eräänlainen kysely, siitä miten tasa-arvo on koettu. Tämän paperin perusteella tasa-arvo ministerin valtiosihteeri sitten loihe lausumaan, että "emme voi olla muuta kuin huolestuneita".

Oma johtopäätökseni korkea-arvoisin ja ilmeisen ylipalkatun ministeriön virkamiehen lausumasta on aivan sama. En voi olla muuta kuin huolestunut. Jos tällainen mutu, "olen kyllä omasta mielestäni kokenut syrjintää työelämässä" -tyyppinen tutkimus otetaan keskustelun pohjaksi, niin yhteiskunta on todellakin syvällä kriisissä.
Eikö ketään kiinnosta se, missä suhteessa todellisuuteen on esimerkiksi tämän ns. tutkimuksen keskeisin tulos, että koulutetut naiset kokevat, että sukupuolesta on haittaa uralla etenemisessä?
Aivan hakematta tulee mieleen, että tässäpä loistava selitys kaikille naisille, joiden tavoitteet eivät ole toteutuneet. Ei tarvitse miettiä, olisiko omassa toiminnassa jotain parannettavaa. Voi vaan vedota sukupuoleen, ja tsekata peilistä, että eihän maskara vaan oo valunut, vaikka vähä itkettää tää epäoikeudenmukaisuus. Jos vanhemilla sukupolvilla tuo onkin ollut todellisuutta, niin nykyisin se tuntu aivan liiaa yksinkertaiselta ja jo mantraksi muuttuneelta selitykseltä. Mutta tutkimuksen valossa ilmeisesti mies, joka ei etene uralla, on joko luuseri tai sitten vaan rehellinen itselleen.

2 kommenttia

kesäpoika

29.11.2008 19:00

Sinusta siis se, että iso osa naisista on kokenut sukupuolista syrjintää työelämässä, on merkki siitä että naiset ovat yliherkkiä ja valehtelevat?

Vai mitä tarkoitit?

Kauneuspilkku

29.11.2008 19:55

Sitä, että pelkkä kokemus ei ole fakta. Se, että kokee omasta mielestä syrjintää ei kerro vielä sitä että todellisuudessa syrjintää esiintyisi. Minulla voi olla esim. kokemus, että minua syrjitään koska olen homo, vaikka todellisuudessa siitä ei olisi kysymys. En edes ole varma onko tällaisista "tutkimuksista" hyötyä tasa-arvolle, joissa naiset esitetään ikään kuin uhreina. Minusta subjektiivisen kokemuksen perusteella ei voi tehdä mitään suuria tai yleisiä johtopäätöksiä. Jokaisella on tietysi oikeus kokemukseensa, mutta esim. urakehityksen selittäjksii niistä ei useinkaan ole.