• Kauneuspilkku

raidoista seepra tunnetaan

Blogaaminen aiheuttaa selvästi riippuvuutta, kun alkuun pääsee on lähes pakko blogata lisää, lisää, lisää. Toisaalta pitkähkö taukokaan ei haittaa, vähän niin kuin hyvässä ystävyyssuhteessa. Voi olla, että ei ole nähty vuosikausiin, mutta kun nähdään jatkuu juttu siihen mihin se jäi.

Vaalit tuli ja meni. Helsingissä vihreät oli selvät vaalivoittajat, vaikka kokoomus edelleen kasvatti asemaansa suurimpana puolueena. Olenkin jo toisen blogin kommenteissa todennut, että vihreät on ainoa mahdollinen vastavoima kokoomukselle, demareista siihen ei ole ollut vuosikausiin. En itse äänestänyt vihreitä, mutta vallitsevassa tilanteessa panen toivoni heihin.

Mutta minun piti kirjoittaa jostain ihan muusta, ai niin keski-ikäisistä naisista ja heidän käytöstavoistaan. Keski-ikäiset tai sen ohittaneet naiset ovat yleensä ensimmäisenä arvostelemassa muiden käytöstä. Vaan kun oikein tarkkailee, niin kuka se onkaan kovin kiilaaja, tunkia ja punkia jonoissa, kaupoissa ja liikenneväleissä: hyvin toimeentulevan näköinen keski-ikäinen tai vanhempi nainen.
Kun tunnet polvitaipeessasi kovan iskun, on useimmiten syynä tämän naisen laukku, sateenvarjo tms., joka heilahtaa päin, koska nainen selvästi haluaa johonkin. Mutta, että hän sanoisi, anteeksi, pääsisinkö ohi, tms. on täysin turhaa. Helpointa on änkeytyä kaikkine tilpehööreineen ja talloa kanssamatkustajia ja mulkoilla perään, että idiootit. Toisaalta jos he ovat edessäsi ja pyydät kohteliaasti voitko päästä ohi, vastauksena on yleensä tyly tuijotus ja ehkä minimaallisen pieni nilkan siirto, muka tien antamiseen.

Tämän saman ihmisryhmän kuuluu myös luonnollisesti saada istumapaikat, heidän ei tarvitse käyttää vuoronumeroita ja jos he tapaavat tanttakaverinsa rullaportaiden päässä, on täysin hyväksyttävää tukkia koko kulkuväylä. Jos satut huomauttamaan heille näistä asioista, olet sovinisti ja huonosti käyttäytyvät, nuori mies, mikä minun iässäni olevalle on toisaalta jo imartelevaa. Ehkä keski-ikäinen ja vanhempi mies on yhtä törkeä, mutta he eivät kansoita julkisia liikennevälineitä, kauppoja ja muita tiloja niin totaalisesti kuin nämä naiset ja ainakaan oman kokemuksen mukaan eivät odota saavansa erityiskohtelua aina ja kaikkialla.

2 kommenttia

JPHki

28.10.2008 14:30

Voisin lisätä, että huonolla itseluottamuksella varustettu keski-ikäinen nainen voi olla työyhteisössä jatkuva kiusankappale.

Kauneuspilkku

28.10.2008 15:15

Jep, eipä puhuta työelämästä nyt, eihän..:)