• Kauneuspilkku

päälliköitä ja alaisia

Kun päällikkö sanoo, että johtaja ei taaskaan ehtinyt käsitellä tätä sun juttua, mitä silloin tekee työntekijä?

Ohittaa virkatien ja alkaa asioida suoran johtajan kanssa, aluksi laittaen viestit tiedoksi myös päällikölle ja lopulta unohtaen koko päällikön.

Ja näin ne asiat hoituvat johtajan kanssa ongelmitta ja nopeasti. Sääliksi käy päällikköä, joka on ilmeisesti myös johtajan mielestä turhake välissämme. Mietinkin jos voisin siirtyä suoraan johtajan alaiseksi, jos ketjutettua pätkätyösopimustani edelleen jatketaan.

Paha vaan että pomo on henkilöstöpäällikkö joten häntä ei voi ohittaa työsuhdeasioissa.

Mikä saa mukavan ihmisen toimimaan esimiehenä täysin nollan arvoisesti? Onko tiedon panttaaminen niin tyydytystä tuottavaa, että sitä pitää harjoittaa, vaikka siitä jääkin toistuvasti kiinni ihan rysän päältä.

Tilanne on myös osittain johtajan kyvyttömyyttä hoitaa asioita alaisensa päällikön kanssa. Kuinkahan monella työpaikalla asiat on samoin? On ne viralliset menettelytavat ja sitten ne miten asiat hoidetaan.

Oman pomoni tilanne on säälittävä siksikin, etten tarvitse häntä, mutta ilman alaisia hän ei oman määritelmänsä mukaan ole päällikkö. Eli pomon valtapyrkimykset ovat kääntyneet häntä itseään vastaan.

Kaikkein turhauttavinta tässä on kuitenkin se, että minulla pitää olla päällikkö, koska johtajien alaiset ovat päälliköitä, joilla on alaisia…eli kaikilla asiantuntijoillakin pitää olla päällikkö, vaikka tämä ei alaisensa substanssista tietäisi hevon humppaa. Toivottavasti muilla ei ole näin pöhköjä organisaatiorakenteita.