• Kauneuspilkku

Miksi näin?

No niin. saatiinhan ne Suomeenkin: tappajalesbot. Olen ollut aivan ymmälläni näistä laitoksissa tapahtuneista murhista, kuka ihme haluaa vahingoittaa avuttomia vanhuksia, kehitysvammaisia ja pitkäaikaissairaita?

Mikä ihmeen idea on tällaisen taustalla? Armomurhat tavallaan voin jopa ymmärtää, jos potilas itse täysissä sielunvoimissa haluaa lopettaa kärsimyksensä. Mutta näissä viime aikoina esiin tulleissa tapauksissa ei kysymys liene niistä?

Oikeastaan piti kirjoittaa jostain ihan muusta. Eilen illalla olin lenkillä ja Pirkkolassa minut pysäytti nainen, joka kysyi parkkipaikkaa. Nainen vaikutti hieman hätääntyneeltä, varmaankin pimeän laskeutuminen oli saanut hänet hermostumaan. Kun sitten neuvoin hänet aivan mutkan takana sijaitsevalle parkkipaikalle, hän kasvojaan valaisi helpottunut hymy- ikään kuin olisin pelastanut hänet jostain suurestakin vaarasta. Ei silti, Pirkkolassa risteilee niin monta polkua, että sinne kokemattoman on helppo eksyä.

Sitten jäin miettimään, että oliko nainen myös ollut vähän peloissaan pysäyttäessään tuntemattoman miehen pimeässä illassa? Nainen oli keski-ikäinen maahanmuuttajataustainen alkuperältään vaikka Intiasta päin. Oliko naisella kotona aviomies, oliko vieraan miehen puhutteleminen sinänsä oman kulttuurin vastaista?

Tämä sai minut miettimään yleensäkin sitä, että kuinka paljon on naisia maailmassa, jotka eivät ylipäänsä voi poistua kodin ulkopuolelle, saatikka käydä kuntoilemassa yksinään. Kuinka monen naisen elämänpiiri on rajattu kodin seinien sisäpuolelle ja aviomies, isä tai veli päättää kaikista kodin ulkopuolisista sosiaalisista kontakteista.

Ja miten tällaisten ihmisten on mahdollista sopeutua vaikkapa Suomeen, missä naiset ilman muuta käyvät yksinään tai keskenään harrastuksissa jne. Maahanmuuttajien kotoutumista on yritetty edistää monenlaisin keinoin, mutta paljon on vielä varmaankin tehtävää. Maahanmuuttajanaisten tasa-arvo asiat onkin alue, jota soisi käsiteltävän enemmän julkisuudessa, tai ehkä kaikki on hyvin?

Karkotuspäätöksen saaneen iranilaisnaisen tapaus on myös surullinen. Suomen ulkomaalaisvirasto on tehnyt päätöksen, että Iran on turvallinen maa perustuen siihen että UVIn työntekijä on käynyt tutustumassa maahan 2 vuotta sitten.

Koskaan ei tietenkään voi tietää kaikkea tällaisesta tapauksesta, mutta en ymmärrä miksi tämä nainen olisi ongelma Suomelle, mitä meillä pelätään? että kohta ovellamme on satatuhatta kurdia tai iranilaista?
Kuitenkin aikanaan inkerinsuomalaisina otimme vastaan suuren määrän venäläisiä, joilla ei ollut mitään pakolaistaustaa edes, kunhan tulivat tänne ns, elintasopakolaisina, joita käsittääkseni UVI pyrkii seulomaan. Suomen pakolais- ja siirtolaispolitiikka on jotenkin käsittämättömän tempoilevaa ja epäloogista. Ymmärrän ja olen itsekin sitä meiltä, että pelkän sosiaaliturvan vuoksi maahan tulemista pitää rajoittaa. Jos ihminen kuitenkin a) haluaa tehdä työtä, opiskella jne. b) on ilmiselvästi pakolainen eli vainottu kotimaassaan - niin tänne vaan.