• Kauneuspilkku

koiran elämää

Kaksi Staffai oli hyökkäillyt koirakaverin kimppuun, kun tämä oli ollut emäntänsä kanssa kävelyllä. Siis päässeet irti omistajiltaan ja toinen jopa remmistään.

Onneksi kuitenkin koirakaverilla oli vielä paksuhko villava turkki suojanaan ja staffin ensiyritys näykkästä pala kaverin kaulasta jumiutui siihen.

Mutta pelko jäi niin koiralle kuin omistajallekin.

Vähän väliä saa lehdestä lukea milloin koira on hyökännyt lapsen tai toisen koiran kimppuun ja yleensä traagisin seurauksin.

Mikä ihmisiä vaivaa? Miksi he hankkivat koiria, joita eivät osaa, pysty tai viitsi kouluttaa eivätkä sitten hallitse. Tai kuvittelevako he olevansa niin yli meidän muiden -ihmisten kuin koirienkin - että heidän ei tarvitse noudattaa sääntöjä?

Esim. erilaiset koirakielto -kyltit toimivat tällaisille henkilöille kuin tuoksuva kukka mehiläiselle. On kerta kaikkiaan pakko ulkoiluttaa ja paskottaa koiraa pururadalla, talojen pihassa jne.
Luonnollisesti nämä koirat kulkevat myös vapaana, koska ovat niin hyvin koulutettuja, etteivät tarvitse hihnaa. Ja jos jotain ongelmia syntyy, ne ovat aina muiden kuin näiden übermenschien vika.

Sitten on nämä labbikset ja muut noutajat, jotka ovat niin lapsiystävällisiä, että nehän eivät tarvii koulutusta, vaan omaksuvat kaiken tarpeellisen itsestään lapsiperheessä. Näitä poukkoilevia säännöllisesti ylipainoisia söpöliinejä on sitten kiva kohdata pyörällä tai vielä mieluummin rullaluistimilla. Mieluiten kun ne ovat ainoastaan perheen pienimpien seurassa.

En tiedä mitä näiden ihmisten koirille pitäisi tapahtua, että he tajuaisivat, ettei tällainen vapaus ole myöskään heidän oman koiransa parhaaksi. Muista ihmisistä ja koirista hehän eivät selvästi välitä. Ehkä he eivät välitä omastakaan koirastaan, koira on tullut hankittua tehostamaan omaa puuttuvaa persoonaa. Kun mulla on kovis-koira, joka ärhentelee muille, niin kukaan ei uskalla ärhennellä mulle.
Joskus on ehdotettu koira-ajokorttia ja alan kannattaa sitä ihan vilpittömästi. Maalais- tai kansalaisjärki kun tuntuu kadonneen tästä maasta.

Ja ite taidan hommata pippurisumutteen tai vastaavan ihan vaan just in case. Eiköhän hoida isommankin koiran ja omistajan tarvittaessa.