• Kauneuspilkku

kallista itkua

Olen pidempään miettinyt sanontaan i"tku pitkästä ilosta". Se on pyörinyt mielessäni vähän väliä, Yleensä aina jos minulle tapahtuu jotain suurta ja positiivista ja yllättävää, niin tulee sellainen olo, että juhlistamala asiaa kunnolla, kerjää vaikeuksia. Tämä on tietysti pöhköä taikauskoa, mutta eihän sille mitään voi, jos mieleen on jossain elämänvaiheessa juurrutettu tällainen ajatusmalli.Se mistä tällainen malli päähän on iskostunut, on itselleni täysin epäselvää. Lultavasti isänperintöä, koska äitini on aivan liiaan rationaalinen ja itsevarma moiseen ajatuskulkuun.
Huomaan, että se ärsyttää, mutta en voi sille mitään. Niinpä yleensä hauankin sivuuttaa kaikki itseeni liittyvät huomionosoitukset mahdollisimman vähin äänin.
Nassu on toista maata ja hän tykkää juhlistaa asioita kunnolla ja reippaasti.. Niinpä olenkin pienoinen pettymys, kun hän ei pääse toteuttamaan itseään täysin palkein.

Hesarissakin oli juuri tästä sananlaskusta yksi päivä, samoin kuin köyhälä ei ole varaa ostaa halpaa. Toisin kun hesari sanoi, minusta se ei ole kokonaan ylimielinen sanonta. Itsekin muistan, että kun oli tosi vähän tuloja, jos ostin jotakin vaatetta tai muuta, halusin, että ostamani on varmasti hyvälaatuista ja kestävää ja siten pitkän päälle edullisempaa. nIinpä tuli hankittua sitten tosi niukasti asioita, mutta monet niistä on vieläkin kunnossa.

2 kommenttia

Juksteri

9.11.2009 21:57

Minusta tuo itku pitkästä ilosta sanonta on sopiva puhuttaessa pikkulapsista. Tietenkin yksilöissä on eroja, mutta jotkut naperot riehuvat ja käkättävät, kun ovat väsyneitä, ja todennäköisesti kolhivat hetken päästä itsensä. Ja itkuhan siitä seuraa.

Aikuisten kohdalla sanonta on ärsyttävä. Siinä on jotakin puritaanista. Pitäisi olla niin kuin ei olisikaan. Tai ainakaan ei saisi nauttia.

Googlella kun etsii niin aika vähän löytyy englanninkielisiä viittauksia sanontaan. Taitaa olla ihan vain kotoperäistä viisautta.

Kauneuspilkku

9.11.2009 22:02

Joo pikkulapsiin se sanonta ehkä pätee, mutta tosiaan se on puritaaninen ja minusta tosiaan taikuskoinen. Ärsyttävää on, kun huomaa, että käyttäytyy sen mukaisesti...