• Kauneuspilkku

miehen työ?

Aina pommitus yms. uutisten yhteydessä uhreista mainitaan erikseen, että joukossa oli naisia ja lapsia. Mistäköhän tämä johtuu? Onko käsite ihminen edelleen jonkun mielessä varustettu yhtäläisyysmerkein mihen kanssa? Tai onko naisten tai lasten elämä arvokkaampi ja siten erikseen manitava kuin miesten?
Onko edelleenkin aikusien miehen kuolema sodassa jotenkin normaalia, onko sota vain miesten juttu, jossa miehet vapaaehtoisesti, suorastaan halukkaasti tappavat toisiaan? Ja jos on niin miksi? Suomessa naiset ovat saaneet äänestää jo yli sadan vuoden ajan, samoin monissa muissakin maissa naiset ovat osallistuneet polittiiseen päätöksentekoon jo pitkään, mutta silti sota on edelleen kovin miehekäs laji. Kautta aikain tosin myös kuningattaert ovat määränneet joukkojansa sotimaan, joten mitään uutta ei naisylipäälliköissä ole.

Mutta kuuluuko miehenä olemiseen luonnollisesti osa kuolla sotatoimissa onko se joku luonnonlaki? Onko aseeton miesuhri räjähdysonnettomuudessa tai vastaavassa jotenkin puolutuskykyisempi kuin nainen tai lapsi? Eikö kaikki elämä ole yhtä arvokasta?

1 kommentti

martin

8.11.2009 13:25

Samoja kysymyksiä esittäisin toimittajille, kun he kirjoittavat ylläkuvaamaasi.