• Kauneuspilkku

ihmisten edessä

Katselin Bettina S:n jotakin uusintaa, ohjelmasta joka oli nauhoitettu Turussa. Haastateltavana oli joku vanhempi mies, joka meni ihan ohi ja sit Teemu Brunila. Bettina S on parhaimmillaan juuri Teemu Brunilan kaltaisten vieraiden kanssa, juttu soljuu mukavasti eteenpäin ja siinä mukavan jutustelun lomassa tulee jotakin painavaa asiaakin välillä.
Brunila kertoi piisistään ihmisten edessä, siis siitä miten teksti oli syntynyt kun hän oli nähnyt kahden naisen kulkevan syrjäisellä tiellä käsi kädessä ja irrottavan otteensa heti havaittuaan Brunilan auton. Pieni, mutta paljon merkitsevä ele.
Piisi on saanut paljon soittoaikaa ja sen esittäjälle ja Brunilalle on tullut Setan tunnustusta. Itselle tämä piisin syntyhistoria oli ainakin uutta tietoa ja jotenkin se tapa, millä Brunila siitä kertoi toi hyvän mielen.
Yleensäkin olen huomannut, että kun laulun tekijä kertoo laulujensa (sävellysten tai tekstien)taustoista, laulut tulevat ikään kuin läheisemmiksi. Toisinaan näin voi käydä silloin kuin esittäjä puhuu niistä, kuten kävi, kun kuuntelin Vuokko Hovatan haastattelua tasan vuosi sitten.

1 kommentti

martin

3.3.2009 21:20

Hiljaista itkua.