• Kauneuspilkku

mageen tahmee popin kuningatar

Popin kuningattaren urakin on sitten kääntynyt jo ehtoopuolelle, sitähän se tarkoittaa, että ehtii piipahtamaan Helsingin ja Tallinnan kaltaisissa periferioissa. Mitään kovin ihmeellistä tämä mamma ei ole viime vuosina musiikkirintamalla saanutkaan aikaiseksi. Avioliitot, erot, adoptiot ja muu perhe-elämä ovat sen sijaan jatkuvasti otsikoissa. Kun on rakentanut itsestään tuotetta ja rahastanut sillä jo 25 vuotta, on varmaa aika vaikea uusiutua jatkuvasti. Ja siitähän Madonnan urassa on ollut kyse – jatkuvasta muuntautumisesta, jossa persoona on muokkautunut Material Girlistä "henkistyneeksi" kabbalan tutkijaksi. Ja vaikka nyt näyttäisi, että ura polkee paikallaan ja tyylikin on jämähtänyt, on meillä runsaasti esikuvia vanhenevista tädeistä eiku tähdistä, jotka tekevät come backeja ja jäähyväiskiertueita vuoron perään. Eli ei huolta pojat, tahmeaa ja makeaa on varmasti luvassa myös elokuun jälkeen.

3 kommenttia

millikan

4.2.2009 12:05

Enpä tiedä voiko Madonnan jo sivuuttaa, itse monen muun tapaan olisin julistanut menneen talven lumiksi jo silloin Erotica-Sex-kauden aikaan mutta kummasti onnistui palaamaan takaisin suosioon ja arvostukseen...joten vaikka pari viimeistä levyä eivät mitenkään riemunkiljuntaa olekaan herättäneet niin Madonnan vahvuudet ovat nimenomaan muuntautuminen ja hyvien yhteistyokumppanien loytäminen, joten uusi nousu on aina mahdollisuus mitä tahansa tapahtuukin. Madonna, popin Paavo Väyrynen.

JPHki

4.2.2009 14:14

Olipa kyynistä tekstiä Kauneuspilkulta. Olen eri mieltä ihan jokaisesta asiasta. Jaksan aina ihmetellä, miksi Madonnan panettelu kiinnostaa ihmisiä.
Varmaankin ura on kääntynyt ehtoopuolelle jos lasketaan ihan matemaattisesti vuosina, mutta kiertueen jatkamisella ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa. Sticky&Sweet oli jo maailmanhistorian tuottoisin konserttikiertue ja kysyntää riittää edelleen - siitä lisäkonsertit.

Kauneuspilkku

4.2.2009 16:16

Millikan - jeps ennustaminen on vaikeaa ja turhaakin toisaalta…mut niin inhimillistä. JP: onko se, että jokin myy paljon myös laadun tai hyvyyden mittari?

En koe mitään tarvetta parjata madonnaa sinänsä, mutta en ole koskaan pitänyt häntä niin ihmeellisenä. Muuntautumiskyky on tietysti ihan omaa luokkaansa ja monet biisitkin ihan jees, mutta esim. äänellisesti Madonna ei koskaan ole sytyttänyt minua mitenkään. Ahkerien laulutuntien ja kunto-ohjelmien myötä hänen äänensä toki kuulostaa nyt paremmalta kuin alkuaikoina. Madonnan suurin saavutus minusta on hänen ilmiömäinen kykynsä tuotteistaa itsensä. Ja aivan ilmeisesti monien mielestä se on kantanut pitkälle, itse vaan olen toista mieltä.

Se ei tarkoita sitä ettenkö kuuntelisi Madonnan musiikkia ihan mielellänikin.