• Kauneuspilkku

I would bring you flowers in the morning

Onko alkuperäinen aina parempi? Voiko kopio, koveri tai muu uudistettu versio lisätä alkuperäiseen jotain?Nämä on tietysti makuasioita, mutta tänään törmäsin alkuperäiseen Cilla Blackin versioon laulusta, jonka Agneta Fältskog levytti pari vuotta sitten. Vaikka sovitus on itsessään kovin samanlainen säestystä myöten, niin ainakin omiin korviin Agnetan versio If I thought you’d ever change your mind kappaleesta kuulostaa täyteläisemmältä, puhtaammalta – niin paremmalta.

http://www.youtube.com/watch?v=Vqe8l3zzCZo
&feature=related

Varmaan näin on monen muunkin piisin kohdalla. Itselle tulee mieleen jopa Madonna versiot Evita musikaalin lauluista. Ja tämä on paljonn sanottu, koska en välttämättä liputa Madonnan laulutaitojen puolesta, vaikka hän onkin nero monella muulla tavoin.

Mutta muuta sitten on nämä pyhät beatlesit ja abbat. varsinkin jälkimmäiset. Kukaan ei koskaan voi esittää abban musaa paremmin kuin alkuperäinen. Tämä ei varmaankaan perustu mihinkäään musiikilliseen arvioon, vaan siihen, että koko lapsuuden ja nuruuden abbaa kuunnelleena, kaikki muut esim. a-teens –versiot kuulostavat vaan huonoilta halvoilta kopioilta.

Aikanaan haaveiltiin ABBAn come backista, jota ei ole kuulunut. Nyt toivon, että sitä ei tapahdukaan. Nyt olisi liian myöhään ja kaikki menisi pilalle. Toivon, että bändin jäsenetkin ymmärtävät sen ja varmaan ymmärtävätkin, vaikka miljardin dollarin palkkiokin ylittyisi.

Parempi vaan katsoa näitä videoita ja kuunnella vanhoja vinyyleitä.