• Kauneuspilkku

heteron fobiat

Huomaan, etten juurikaan blogaile mitään erityistä homo-teemaan liittyvää. Tai kääntäen tällaistakin sitten homon elämän on, kaikki ajatukset eivät todellakaan pyöri oman seksuaalisuuden ympärillä. Tasa-arvoinen avioliittolaki adoptio-oikeuksineen ei minun näkökulmastani ole tärkeä muuten kuin yleisenä tasaveroisuusasiana. Hämmentää ne argumentit, joiden mukaan se loukkaa heteroavioliittoa ja rapauttaa perheinstituutiota. En ymmärrä miten se vaikuttaa heteroiden elämään mitenkään, jos tunnustetaan myös homojen oikeus avioliittoon. Onko joillakin heteroilla käsitys itsestä parempina ihmisinä ja sillä logiikalla tasa-arvo on heiltä pois, heidän arvoansa alentava? Vähän kuin mamut muuttaisivat naapuriin ja asunnon arvo alensi? Tällaista logiikkaahan kuulee.
Mutta ehkä jotkut heterot sitten rakentavat persoonansa seksuaalisuutensa ympärille ja saavat itsetuntoa siitä, että ovat heteroita, ehkä se riittää persoonan keskeiseksi määrittäjäksi? Varmaan psykologian kirjoista voisi opiskella, miksi hetero kokee homon uhkana? Kun eihän heteron todellakaan tarvitse luopua mistään tai maksaa mitään tai opetella esim. vierasta kieltä siksi, että kaikilla olisi tasa-arvoinen avioliitto-oikeus. Vai luopuuko hetero jostain jumalallisesta perinnöstä, taivasosastaan homon vuoksi. Mutta eikö Jeesus tekisi juuri niin?
Koko nykyinen kristillinen avioliittokulttuuri kaikkine käytäntöineen on niin nuori, että naurattaa todistelut sen ikiaikaisuudesta. Kunhan kirkko vaan on aikoinaan ottanut vallanhalussaan haltuunsa senkin ja 1800-luvun siveysintoilijat naulanneet käsitteen arkun kiinni. Ihmiset ovat menneet naimisiin tai olleet menemättä, saaneet lapsia ilman että kirkolla on ollut siinä mitään osaa. Ja tekevät sitä yhä edelleen. Uskonnon sekoittaminen lainsäädäntöön on vain kirkon valtaperinteistä johtuvaa ja sen tulkitseminen miksikään muuksi on tuon saman vallanhimon jatkumoa. Historiasta voi kaivaa perusteet mille tahansa mielipiteelle ja siksi historia perusteena onkin niin kyseenalainen yhteiskunnallisten kysymysten ratkaisussa.