• Kauneuspilkku

fakta homma

"Huomenna saadaan aiheesta faktaa, kun hymy lehti ilmestyy." Siinäpä lause jota en olisi koskaan uskonut kuulevani Ylen uutisissa. Aurajoki virtaa kuitenkin yhä merelle eikä Koroisiin päin, mutta jokin maailmassa on muuttunut.

Ike sai kun saikin lähteä, vaikkei älynnyt itse tehdä johtopäätöksiä. Katainen sen sijaan kerää hyvin pisteitä tulkitessaan yleistä mielipidettä. Ex-ulkoministeri syyttää tapahtuneesta mediaa, mutta unohtaa ilmeisesti oman osuutensa täysin. Nykyisenä media-aikana on käsittämätöntä, että poliitikko kuvittelee olevansa median ja yleisen mielipiteen ulottumattomissa. Neljäs valtiomahti on puhunut.

Suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa ministerin erottaminen on kuitenkin harvinaista. Vaikka onhan näitä viime vuosilta ainakin Jääteenmäki, Alho, Linden…naiset ovat saaneet suhteellisesti helpommin kenkää kuin miehet, tai olenko hakoteillä?

Juhantalo tuomittiin valtakunnan oikeudessa ja sai lähteä sekä hallituksesta että eduskunnasta. Silti ehkä meilläkin uudenlainen poliittinen kulttuuri tekee tuloaan. Sellainen missä töppäilyjä ei enää automaattisesti lakaista maton alle.