• arkadas

Työn alla...

Ensimmäisestä lukuelämyksestä hullaantuneena otin kirjastosta toisen Eugenio Giovenardin teoksen "Kielletty mies". Katsotaan, onko tämä - kyseisen kirjailijan esikoisnovelli parempi vai huonompi. Katollisen kirkon teesit, dogmit ja luostarit ovat tässäkin kirjassa keskeisessä osassa. Tarina kertoo nuoren pojan matkasta kotitilalta luostarikoulun kautta papiksi...

Jostain syystä kaltaiselleni ateistille kiinnostavaa luettavaa - saapahan aineksia taas vastaiskuihin raamatulla hakkaaville änkyräuskovaisille ;)

4 kommenttia

martin

9.6.2009 21:36

Raamatun kirjat vastaan (mm.) Giovenardi...

kesäpoika

9.6.2009 21:38

Kunhan et luule että kirkkojen sisäiset ongelmat ja ihmisen kierous ovat todiste siitä, ettei Jumalaa ole.

Mason87

9.6.2009 21:50

Miksi Jumala luo vapaan tahdon, jos se tahto luo pahaa? Tyylii kirkkojen mädänneisyys?

arkadas

10.6.2009 07:49

Kiitos kommenteista.. Oma "ateismini" syntyi monien asioiden seurauksena 80-luvulla. Aloin vain kyseenalaistamaan... Muun muassa sellaisia asioita kuin: 1) Raamatussa opetetaan (ja käskyissä lukee) "älä tapa" - asevelvollinen nuori opetetaan puolustusvoimissa tappamaan, ja sellaista jopa ihannoidaan, likimain kenttäpappi siunaa aseetkin... 2) Raamatussa opetetaan "rakasta lähimmäistäsi, (niinkuin itseäsi)" - pyyteetön lähimmäisenrakkaus on kortilla tässä yhteiskunnassa, eikö vain? Ja jos satut rakastamaan saman sukupuolista henkilöä, kaksinaismoralistiset "vanhurskaat" läimivät raamatulla ympäri korvia.. Muutoin se lähimmäisen rakkaus uskisten silmissä on sitä, mistä itse eniten hyötyy. Koti-uskonto-ja-isänmaa - kolminaisuus on menettänyt (täällä Suomessa) hehkunsa sota-aikojen glooriasta. Kodit ovat rikkonaisia, eripuraisia, uskonto (kirkko) ei ole tuonut vastauksia ihmisten arkeen, vaan on eristäytynyt yhteiskunnan ongelmista, keskittyen valtarakenteen ylläpitämiseen - ja isänmaa on poliitikkojen (tosin kansan valitsemien) toimesta "myyty" osavaltioksi isompaan yhteisöön. Tulkitsen itse Raamatun sanomaa (ehkä väljästikin) enemmin rakkauden ja rakastamiseen painottuvana, kuin tuomitsevana. Jos Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen - hänen on täytynyt olla tosi ruma. Ehkä olen omalla laillani konservatiivinen, mutten sentään paikalleni jämähtänyt ;)