• arkadas

Lukuelämys

Luen mielestäni ja mielelläni paljon - keskimäärin viisi kirjaa kuukaudessa. Useinmieten kirjavalintani ovat viihdekirjallisuutta, romaaneja, dekkareita. Joskus elämänkertoja. Viime käynnilläni kirjastossa käteeni osui Eugenio Giovenardin kirjoittama "Isä Balmiron rikos".

Kirja kertoo katollisen mulattipapin "rikoksesta" - rakkaudesta toiseen mieheen, katollisen kirkon sisäisestä kuohunnasta, sekä katolisen kirkon byrokraattisesta vallasta.

Kirja sinällään yllätti - Satu Ekmanin sujuva suomennos, pienine humoristisine nyansseineen oli onnistunut. Kirjailija, brasilialainen Eugenio Giovenardi (s.1934) on itse katolisen kirkon pappi, joka jätti kirkon vuonna 1969.

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9524718375

Lukuelämyksenä suositeltava teos...

3 kommenttia

kesäpoika

7.6.2009 16:33

Eikö se ole Isä Amaron rikos? Vai onko kyseessä eri kirja? Kirjasta on tehty myös leffa, mutta en oo sitä nähnyt, enkä edes kirjaa lukenut, vaikka oon katsellut sitä monesti.. Täytynee lukea kun sai suosittelun. :)

kesäpoika

7.6.2009 16:55

Pikaisesti googlettamalla löytyi tietoja kirjasta Isä Belmiron rikos ja leffasta Isä Amaron rikos, jotka ilmeisesti ovat ihan erilliset tarinansa. Nimen samankaltaisuudesta ja homoaiheesta johtuen oon vaan tainnut mieltää ne samaksi asiaksi..

arkadas

7.6.2009 19:10

Juh, googlettamalla löytyy kaikenlaista ;)