• Aboa

Rullaati

Vappukabaree oli suksee, ja moni sen nähnyt kehui sitä hyvin toteutetuksi, joskin täysin alatyyliseksi. Sikäli siis juuri sopiva vapunaaton esitykseksi. (Rokkihomoa en kyllä katsomossa nähnyt, vaikka yritin tiirailla.) Suoraan kabareen ensimmäisen esityksen jälkeen pupu surautti autolla kohti Nuutajärveä ja meni vanhempinsa luo yökylään. Minä jäin teatterille riekkumaan ja pääsin kotiin vasta kolmen kieppeillä.

Vapunpäivänä pupu tuli takaisin koiramme kanssa, joka oli ollut mummolassansa viikon. Hiukan siivoiltiin kotona ja sitten pupun ystävä saapui ja lähdimme torpalle. Minä olin teatteritreeneistä ihan hirveän väsynyt ja kun iltapäivällä pupun sisko tuli kylään, jaksoin olla hyvä isäntä vain hetken ja kuuden aikaan kellahdin sängylle hiukan levähtämään. Kahdeksalta heräsin ja tunnustin itselleni nukkuvani. Vaihdoin yövaatteet päälle ja sitten seurasikin 14 tunnin yöunet.

Muuten vappu oli ihan kiva. Tehtiin vähän hommia ja juotiin skumppaa hävyttömän aikaisin päivällä ja maattiin keinussa ja saunottiin. Pupun ystävä noukki maasta paljastuneita kiviä, joista pupu rakensi polkua keskelle kukkamaata; minä vaihdoin kiukaaseen savuhormia ja mietin, koska saisin aitankaton päreiden aluslaudoituksen tehtyä. Joskus, ehkä.