• Aboa

I've got dreams to remember

Eilen kävivät Tampereen työväenmuseon edustajat kylässä.

Kuten ehkä muistat, kyselin jokin aika sitten, mikä museo olikaan kiinnostunut seksuaalisten vähemmistöjen elämän tallettamisesta. Sain tiedon ja lähetin heille sähköpostia.

Ongelmana on nimittäin ollut vaatekomeron lattialla oleva iso pahvilaatikko, jossa on kaikkea häihin liittyvää materiaalia; suunnitteluvihkoa, istumajärjestystä, ohjelmaa ja muuta. Meistä kumpikaan ei ollut kovin kiinnostunut säilyttämään niitä, ja ajattelin ihan piruuttani kysyä museosta, mitä kamaa tahtovat.

Ikinä en olisi uskonut, että palvelu on niin hyvää, perinpohjaista ja nopeaa! Niin että heti sieltä vastattiin ja eilen tultiin jopa hakemaan materiaalia meiltä kotoa.

Käytiin sitten läpi pahvilaatikoja yhdessä. Tutkijoille tuntui kelpaavan kaikki; sellainenkin, jonka itse olisin luokitellut roskaksi ja heittänyt pois. Onnittelukortit, juhlatilan pohjapiirrustukset, boolireseptit... Kiittelivät vielä, että saivat näin laajan kaaren häiden suunnittelua tallennettua. Museologia on kyllä selvästi oma tieteenajinsa.

Annoin heille jopa sen lapun kahden vuoden takaa, jolla kirjallisesti kaverin häätilaisuuden romantisoimana kosaisin pupua. Ihan tavallinen muistilappu, nuhjainen ja rispaantunut, jossa lukee "Menisitkö sä mun kanssa naimisiin, pupu?" ja johon pupu oli vastannut "Joo". Hetken mietin, olisinko säilyttänyt sen aarteen itselläni, mutta päätin sitten luovuttaa. Onhan minulla pupu koko ajan muistuttamassa siitä että suostui se.

5 kommenttia

Kauneuspilkku

28.2.2008 17:04

Jep, museologia on oma alansa. Ja hienoa, etä keräävät talteen kaikkea mahdolllista meidän ajasta. Hienoa, että annoitte ne jutut sinne. Nyt elätte "ikuisesti" sitten siellä. Vuonna 2527 kun niillä on näyttely homojen häistä. Meillökin on jotain hääsälää, mutta ei kovinkaan keksitetysti arkistoitu...
ja nytpä niitä ei tarvii koota, museon näkökulmasta varmaan riittää kun on yhdet häät

martin

28.2.2008 19:42

*huokaus* - ihanaa tuo rakkaus!

mopsi22

28.2.2008 21:19

Älä muuta huokaa... :/

risto

1.3.2008 11:19

Minun sinne toimittamistani "aarteista" oli kuulemma ihan yleisön katsottavaksi esille pantu Hansan paperinen lautasliina, johon muuan arkkitehtiystävänii oli lyijykynällä raapustellut "teikeläisten"
(silloin ei puhuttu meikeläisistä) lempinimiä (Maalaiskorree,Hekla,Kämpin jälkiruoka jne).

Torontosta

1.3.2008 14:10

Meilla on Toronto Gay Archives jossa voi kayda katselemassa.