• Aboa

Lainaa

Päätettiin sitten kiireellä saada se asunto ostettua. Maanantaina heti aamusta soitin pankkiin ja iso pyörä alkoi pyöriä. Iltapäivään mennessä oli minun pankkiasiointini lopetettu Koillismaalta ja pupun Hämeestä, perustettu tili pankkiin Turkuun, allekirjoitettu sitä ja tätä ja tuota, hämmästelty entisten pankkien toimintaa ja vastahankaisuutta, siirretty palkkarahat tulemaan toisaalle, laskeskeltu korkoa ja lyhennyseriä, sovittu ajasta myyjien kanssa.

Koko ajan entisestä pankista kuuluu rutinaa ja jostakin syystä he yrittävät jatkuvasti jarruttaa tilien siirtoa pois, mutta ei asialle enää mitään mahda. Huomenna kaiken pitäisi olla valmista ja kello 15.00 allekirjoitetaan kauppakirja.

Supernopea aikataulu saa aikaan sen, että koko ajan jokin asia on myöhässä ja hiertää. Vähän jännittää. Jos vielä jotakin tapahtuu? Pupun pankki ilmoitti, että he haluavatkin autolainalle lisää takuuta, jos luovuttavat torpan pantiksi asuntolainalle, vaikka torppa ei missään vaiheessa ollut sen takuuna. Päätimme siirtää kaikki entiset lainat pois maakuntapankeista ihan vain varmuuden vuoksi. Mutta meidän tuurilla vielä jostakin kohtaa jäävät asiat roikkumaan. Kun olisi pitänyt ja pankki sittenkin vaatii että.

6 kommenttia

Nermal

3.11.2010 08:22

Onnea uuteen kotiin! Kyllä asiat järjestyvät yksi kerrallaan.

BearTrap

3.11.2010 09:15

Eiköhän teillä ole aika hyvät saumat. Torpankin arvo on varmaan kaikkien remonttien ja tuunauksien jälkeen aika kova. Onnea ja menestystä elämänmuutokseen.

Roope2

3.11.2010 09:20

Ja eikös se autolaina kuitata asuntolainan määrää nostamalla ja korot verotukseen. Pankkikuviot eivät ole minunkaan paras puoleni. Ja, mikä hiton viitekorko milläkin viikolla pitäisi valita. Tämänkaltaisilla asioilla on kuitenkin tapana järjestyä.

Rokkihomo

3.11.2010 14:02

Pankissa on, vielä toistaiseksi, ihmisiä palkattu sinne hoitelemaan tällaisia asioita.
Hyvä tulee! (Portsa edelleen?)

Aboa

3.11.2010 22:53

Joo, sama kaupunginosa. Tuletteko katsomaan?

Rokkihomo

7.11.2010 22:17

Toki.