Mopsi's

kesä (tulee kohta ikkunattomaan kämppäänkin)

Aamu taas, vähän kesän tuoksuakin jo ilmassa. Maanantai oli ihanan lämmin päivä. Poikaystävän kanssa istuttiin joen äärellä skumpan kera ja myöhemmin Puolalan puistossa iltapalalla. Oli lämmintä ja valoisaa.

___

ensi viikolla pitäisi mennä kaverin kanssa yöksi pariksi metsään :S. en ole ihan hirveästi mikään vaeltajatyyppi, mutta olen joskus vanhempieni kanssa ollut metsässä, tosin lähinnä päiväretkillä. en pitänyt niistä silloin(kaan) :)

___

samainen kamu haluaisi pyöräillä turusta helsinkiin (tai ehkä toisinpäin). mikäs siinä, kun vanha helsingintie on rauhoittunut liikenteeltä uuden moottoritien tultua käyttöön. teltta mukaan ja menoksi. rankkaa kyllä istumalihaksille :S

___

ikkunaremontin tiedotus on pääaosin ollut tyydyttävää ja kieliopillisesti oikein (mikä on jo saavutus, erinäisiä lappuja kun olen nähnyt...). ainoa pieni miinus tulee siitä, että talon sisäpiha on muutettu ilman eri ilmoitusta työmaa-alueeksi, jolle on pääsy kielletty. mihinköhän tässä parin viikon sisällä vien roskani tai saan polkupyöräni tuolta työmaa-alueelta?? olisiko voinut tästä ilmoittaa vähän etukäteen??

en erityisemmin innostu ajatuksesta peitellä kamojani lakanoilla sun muilla. ei viittis, ylimääräistä vaivaa. lienee kuitenkin liian vähän vaivaa, että voisin vuokranantajalle laittaa menemään pyynnön vuokranalennuksesta siltä päivältä, kun äijät sottaavat kämppääni ja se on käytännössä pois käytöstä. omistajan omaisuuden arvoahan tässä kohotetaan, ei minulla mitään intressiä näitä ole vaihtaa. olisi se tästä vuokrasta nyt sentään viitisentoista euroa se yksikin päivä...jos 30 jakaa...

___


mun puoli, sun puoli

kesis: mun blogi, sun blogi.

pysy sä omassas ja mä omassani. en oo mesonnu sun blogissas, älä sä mesoo mun blogissani.

piste.

äläkä pliis vaivaudu edes tätä kommentoimaan, ellet sitä tee omassa blogissasi, jooko, pliis?


Poliittisesti korrektia?

Onko epäsopivaa puhua julkisesti blogissa siitä, kenen katsoo olevan omasta mielestä paras ehdokas eurovaaleissa??

ei kai...

Ylen vaalikone antoi vastaukseksi minulle kokoomuslaisen. Itse kysymysvaihtoehdot ovat epämääräisiä, mutta siksi luetaankin vastaajien kysymyksiin antamat tarkennukset. Kyseinen ehdokas oli antanut selvät vastaukset tyyliin: "jos ehto a ja b täyttyvät, kannatan tätä asiaa, muuten en."

Monet ehdokkaat olivat sortuneet höttöön, perustelemalla yleisesti tyyliin: "kannatan tätä, koska kaikilla täytyy olla kivaa." En arvosta yleisyyttä spesifin kysymyksen vastauksena, vaikka tätähän politiikka on, epämääräisiä teflon-vastauksia.

No, vihreät on se puolue, jota minun kannattaa äänestää. Kivuliasta siinä mielessä, että toki haluaisin olla tarpeeksi varakas nauttiakseni kokoomuksen eturyhmien ajamista eduista ja toisaalta tahtoisin, että maailmassa olisi rajaton kasvu (oookoo, Big A, olet oikeassa tässä kohtaa ja olen oppinut sen...viinin ja tappeluiden jälkeen alistun, roll over...:).

Kuitenkin järki sanoo, että vihreät ajavat sellaista politiikkaa, josta harva pitää, mutta joka on pakko toteuttaa. Energiaa ja luonnonvaroja ei ole rajattomasti, vaikka niin ehkä haluaisi. Jostain täytyy leikata, omasta kulutuksestani siis, ja ei ole kivaa, mutta se on pakko tehdä, jossain vaiheessa. Vihreät ajavat tätä ja hyvä niin.

Toinen on vihreiden selvä kanta seksuaalivähemmistöihin ja näiden oikeuksiin. Tahtoisin saada mahdollisuuden adoptoida lapsen. Olen sen ikäinen, että lakiuudistus saattaisi aikanani vielä voimaan tullakin.

Vihreiden sisältä valitsin kaksi ehdokasta: Satu Hassi ja Heidi Hautala. Molemmat päteviä ja älykkäitä naisia. Hautalaan päädyin siksi, että hän on toiminut tasa-arvoasioiden parissa. Kuten bf totesi, olisi tietysti hienoa pitää älykäs ja pätevä nainen mukana Suomen politiikassa, mutta tarvitaan älyä eu-tasollakin :)

Suomen edustajien ollessa pienilukuinen joukko ja parlamentin ollessa valtava ja samalla kohtalaisen "vallaton", korostuu yksittäinen edustaja. Tällöin äänestän mielelläni älykästä ja verkostoitumiskykyistä ehdokasta, joka pystyy tekemään käytäväpolitiikkaa ja sitä kautta oikeasti vaikuttamaan asioihin.

Hautalaa siis äänestän, osin tunteella, mutta pääosin järjellä. Ja Hautala on siinä mielessä win-win, että vaikka ei pääsisikään läpi, jää hän vielä vaikuttamaan Suomessa :)


hemmetti!

Hemmetti, hemmetti, hemmetti.

missasin suuhygienistin.

20 € sakkomaksu.

voi että alko päivä kivasti >:|

toi on sentään kolme skumppaa!

___

edit: no ei enää harmita niin paljoa. omaa saamattomuutta, kun en perjantaina varmistanut aikaa. rahaa se vaan o :)


Siis mitä vittua?!

Ok, selvähän se on tyhmällekin, että suomi on taloudellisesti muun maailman kanssa kusessa.

mutta:

"Pääministeri Matti Vanhanen ennustaa kokonaisveroasteen nousua Suomessa. Vanhanen totesi tänään Ylen radiouutisten pääministerin haastattelutunnilla, että edessä on verojen nosto, jotta laman velanmaksusta selvitään. Kokonaisveroasteen nostamisella ei kuitenkaan saa hänen mukaansa haitata talouskasvua.

Verotuksen suunnittelussa vaaditaan nyt hänen mukaansa tarkkuutta, jotta veronkorotukset eivät vaikuta talouden kehitykseen. Hän ei vielä halunnut eritellä, mitä veroja mahdollisesti aiotaan nostaa."

http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/arkistot/talous/2009/05/883899

hallitusohjelmassa ilmaistaan, ettei veroja nosteta. näin myös hokee katainen. velkaa otetaan verojen laskun vuoksi.

nyt sitten velan maksuun pitäisi nostaa veroja.

mitä vitun logiikkaa?

tietty se, että toisia veroja lasketaan lainalla ja lainan maksuun korotetaan sitten toisia veroja. ja kakku jakaantuu uudelleen. hianoo, hianoo.

jotenkin en pienipalkkaisena opettajan näe kakunsiivuni kasvavan tässä prosessissa?!


Point of view

When I plant a garden and someone falls into a ditch I've dug up for my roses, it is not meant to be a trap. Though the person covered up in dirt and with a broken limb might think differently.

It's all about perspective, point of view. Mine was to plant roses to please my senses for years to come. His is that I in my great evil plotted against him and lured him into a peril.

Seeing a conspiracy surrounding you and viewing your mishap as being an evil plot against you, when actually there is just a humble gardener planting life into the ground, the problem might just be at your end, not at the gardener's.

My roses might be your murderous conspiracy. It's all in the point of view.



Koulukiusaaminen

elämäni yläasteella oli aikanaan ikävää. pärjäsin, koska olin kiltti ja hyvä oppilas, joskaan en ehkä kiitettävällä tasolla. opettajien kanssa minulla ei ollut koskaan ongelmia.

kiusaamista kuitenkin esiintyi. en ole oikeastaan sen tarkemmin ajatellut asiaa, syitä kiusaamiseen tai edes omia tuntojani siitä tai millaisen jäljen se on jättänyt.

pääasiassa kiusaaminen oli nimittelyä ja tönimistä, yksin tai ryhmässä. yksi kiusaajista oli kuitenkin selvin moottori. ironista kyllä, kundi oli minua puolet lyhyempi ja piskuinen muutenki. hänen kaverinsa sitten olivatkin suurempikokoisia.

väkivalta oli rajallista, ei siinä kukaan loukannut. sattui se kyllä välillä.

eniten kiusaamisessa ärsyttää näin jälkeenpäin tarkasteltuna sen häiritsevyys ja sitä kautta se, että en vieläkään osaa suomen kielen kielioppia kunnolla, koska en äidinkielen tunneilla saanut olla rauhassa.

kerroin kiusaamisesta kasi- tai ysiluokalla luokanvalvojalle, mutta hän ymmärsi minut hieman väärin, sillä kiusaaminen kohdistui ystäväänkin ja luokanvalvoja käsitti, että kerroin juuri ystäväni kiusaamisesta, enkä siitä, että se koski meitä molempia. tulos oli se, että kiusaaja passitettiin koulukuraattorille (ja oli kuulemma ollut kyyneltä vääntäminen, kertoi tuo ystäväni, itse kun en silloin koulussa ollut). Kuitenkin ystäväni suuttui minulle jossain määrin, koska olin "ilmoittanut" että vain häntä kiusataan. Kiusaaja oli taas, outoa kyllä, ihan kuin petetty ystävä: "ei toiset mee kertoo tommosia, miks sää?".

muutaman kerran kävin hänen luonaan. jonkinlaista kaveruutta alkuvaiheessa. se kuitenkin muuttui.

kiusaaminen jatkui vielä lukiossakin, joskin pahimmat idiootit menivät amikseen (jonne he kuuluivatkin, nykyisin on pohjalla sitten rikollisuraa sun muuta, joskin myös kunnollista duunaria...asennetta lukio vs. amis? on...syystä).

mistä tämä muistelo? no, ensinnäkin minua vituttaa juuri tällä hetkellä tässä ja nyt - ei välttämättä enää aamulla - elämäni. mikään osa-alue ei oikeastaan tyydytä. ei menneisyys, nykyhetki tai tulevaisuus, ei materia eivätkä ihmiset, ei edes oma ajattelu ja olemassaolo.

toiseksi, mieleeni tuli facebookissa näpytellä tuo kiusaajani nimi hakukenttään. kas kas, kaveri on pyrkinyt rauman kaupunginvaltuustoon (ei tietenkään päässyt läpi). vahingoniloa koen siitä, että hän ei ole akateeminen ihminen, ei ole kyllä koskaan ollutkaan. myös pientä tyydytystä aikanaan herätti hänellä todettu yleinen, mutta arkea vaivalloittava sairaus, joka rivien välistä näkyy hänen kamanjoinnissaan terveydenhuollon puolesta. kaikkein tyydyttävintä oli kuitenkin lukea hänen kampanjatekstejään sekä vastauksia jonkin vaalikoneen kysymyksiin. kattavasti huonoa kieltä, huonoja ja sisäisesti ristiriitaisia perusteluja, epämääräisyyksiä.

miksi nämä ovat tyydyttäviä? siksi, että selvisin yläasteesta ja lukiosta puhtaasti sen takia, koska olen rauhallinen ihminen ja voin vetäytyä älyni taakse turvaan; tuo ihminen ei pysty(nyt) voittamaan minua älyllisesti, vaikka hän muuten elämääni aikaanaan jossain määrin kontrolloikin. sangen tyydyttävää, sillä näin jo kouluaikana, että hän ei yllä samaan kuin minä yllän.

valitettavasti olin silloin jo sangen tarkkanäköinen ja tunnistin jo yläasteella sen, että hän purki minuun huonoa oloaan (mikä ei helvetti todellakaan sitä oikeuttanut), koska kotona tai muuten hänellä oli ongelmia. tuo myöhemmin ilmaantunut sairaus ei varmaankaan asioita helpottanut (minä lähinnä olin vahingoniloinen siitä, ja koen olevani oikeutettu siihen).

kiusaamisen jäljistä en osaa sanoa mitään. ei se minua vaani, siksi en sitä ehkä ole ajatellutkaan. ikäviä muistoja lähinnä ja menetettyä oppia, ei muuta.

ja onneksi feissikuvaa katsoessani voin todeta, että kaveri on vielä rumakin :)

___

elämäni silti ei tyydytä. olen väsynyt, tila, joka mahdollistaa musteen valumisen ajatteluuni ja tuntemuksiini. siellähän ne nurkissa lymyävät tutut ovat, ehkä odottamassa tilaisuutta tulla taas kylään. onneksi en ole nauttinut viintä, sillä se tuntuu löysäävän lukkoja ja rasvaavan saranoita siinä määrin, että kaverit tupsahtavat mustissaan kylään huomaamatta :/

synkistelyä varmaan, draamahakuisuutta, huomionkipeyttä, ehkä vain puhdasta kiimaa ja puutetta, ken ties, en minä ainakaan.

___

to write a poem
you need to feel either great love or pain
though they often enough are the same.


Propagandaa(ko)

"Ensimmäisellä ylioppilasaktiiveille suunnatulla Maanpuolustuskorkeakoulun kurssilla tulevien päättäjien mieliin iskostetaan muun muassa tietoa Suomen kriisivalmiudesta ja puolustusvoimien toiminnasta.

Helsingin Santahaminaan on kokoontunut parikymmentä ylioppilasliikkeen vaikuttajaa.

Maanpuolustuskurssilla puhutaan Suomen turvallisuudesta käsitteen laajassa merkityksessä. Ei siis ainoastaan siitä, mihin suuntaan aseiden piippujen pitäisi sojottaa.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, 23-vuotias Mari Mäki (kesk.) on tyytyväinen kurssin sisältöön.

- Erittäin asiantuntevia luennoitsijoita on ollut. Esille on tuotu turvallisuusnäkökulmia puolustusvoimista ja muualta yhteiskunnasta.
Idea lähti ylioppilasliikkeestä

Kokonaismaanpuolustuksen kurssille oli selvästi kysyntää, sillä hakemuksia tuli jopa nelinkertaisesti enemmän kuin paikkoja oli tarjolla.

Idea kurssin järjestämiseen ei lähtenyt liikkeelle Maanpuolustuskorkeakoulun taholta vaan Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n parista.

- Aloite tuli edeltäjältäni. Tämä on yksi yhteiskunnan osa-alue, josta on hyvä olla selvillä, kertoo SYL:n puheenjohtaja Jussi Rauvola.

Maanpuolustuskorkeakoulussa tiedetään tarkkaan, että ylioppilaskuntien johtoa kannattaa kurssittaa maanpuolustusasioissa. Moni ylioppilasliikkeen eturivin jäsen kun on tulevina vuosina päättämässä Suomen suunnasta."

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/05/maanpuolustushenkea_iskostetaan_ylioppilasliikkeeseen_753238.html

Onhan minulla mielipiteeni pakollisesta asevelvollisuudesta ja sen ylläpitämistä vaativasta puolustusvoimista, mutta mielestäni tämä on silkkaa propagandaa, eikä "sivistämistä" Suomen puolustamisesta. Toki en tunne kurssin sisältöä, joten kritiikki on hankalaa osoittaa mihinkään suuntaan, mutta tuskinpa ko. kurssituksella tuodaan esiin nykyjärjestelmän kestämätöntä tilaa ihmisoikeuksien ja tasa-arvon kannalta.

Mielestäni toteamus siitä, että kannattaa kouluttaa tulevaisuuden päättäjiä, on aika munakas, koska antaa heti minulle ainakin kuvan juurikin siitä, että heitä kannattaa kouluttaa nimenomaan ajattelemaan "oikein"...

Jotenkin vapaiden ylioppilaiden ja puolustusvoimien yhteistyö ei tunnu kauhean hyvältä ajatukselta. Akateeminen nuoriso on aina ollut radikaalia ja valitettavasti sen ideologioilla on tapana toimia muodollisia vaikutuskanavia pitkin ja siten toimia huomaamattomasti. Ainakin jos vertaa työväestön radikalismiin, joka on kautta aikain ollut vähemmän hienotunteista, joskin monesti yhtä toimivaa (ja koska en ole kirjoittamassa kirjaa, tyydyn erittäin karkeaan akateeminen-duunari -jakoon...)

Nojoo, analysion asiaa pienilla faktoilla ja suurilla tunteilla. On puolustusvoimilla tietysti oma lehmä ojassa, kellä nyt ei olisi, mutta mielestäni onkin kyse, kuinka suoraan itse puolustamiseen tarkoitettu laitos ja instituutio saa vaikuttaa kansalaisiin. Eikös sen instituution tarkoitus ole olla vain puolustamiseen ja pitää ns. turpansa kiinni muilla osa-alueilla yhteiskunnassa? Toki he voivat kutsua sitä kouluttamiseksi, mutta tarjotaanko koulutuksessa kaikkia tai edes useampia kuin yhtä näkökulmaa siitä, miten Suomen puolustus tulisi järjestää, vai onko kyseessä "infotilaisuus" siitä, mikä on ja tulee olemaan ainoa (upseerien eläkkeet ja duunipaikat säilyttävä) ratkaisu?