Mopsi's

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2008.
Edellinen

Joo, tää tympii

Täytyy sanoa, että ranneliike alkaa tympiä pahasti. Keskustelu on mitä ihmeellisintä (lue: jauhataan samoilla teemoilla uskonnosta ja homoudesta, mitään uutta ei saada aikaan) eikä se herätä ajattelua juurikaan. Päinvastoin.

Taidan metsästää itselleni ja ajatuksilleni uuden foorumin jostain muualta.

Mitenköhän tää blogi poistetaan täältä, kaikki tekstit? En halua jättää turhaa virtuaalivanaa itsestäni...


Huonekalujen merkityksestä

Pohdiskelin tässä taannoin (sitä kuuluisaa ylimääräistä aikaa...) eri huonekalujen merkityksiä ihmisille, niitä moniaisia tarkoituksia, arvostuksia ja rajoituksia, joita kalusteilla on ja joita niille annetaan.

Sänky oli ehkä se keskeisin pohdintani kohde. Miksi sängylle annetaan arvoa turvallisena paikkana? Yhdistetäänkö nukkuminen, sänky ja turvallisuudentunne toisiinsa? Onko uni turvallista? (mielestäni ihminen on päinvastoin haavoittuivimmillaan nukkuessaan). Miksi peiton alle voi mennä piiloon ja "maailman pahuus" ikään kuin katoaa?

Samoin hauskoja ovat eri kalusteiden käyttöä rajoittavat arvostukset. Sohvalla ei saisi syödä, pöydällä harrastaa seksiä tms. Ei saa sekoittaa toimintoja keskenään. Ehkäpä se liittyy iäiseen ihmistarpeeseen saada järjestystä (ja välttää kaaosta). Ja järjestys on juurikin irrationaalisten rajojen vetämistä. On kuitenkin hauskaa tutkia ja tiedostaa noita rajoja, saati tarkkailla, miten ihmiset elävät niiden sisässä huomaamattaan.

Sänkyyn vielä palatakseni, tai tarkemminkin seksiin ja sänkyyn. Miksi sänky nähdään vieläkin "luonnollisimpana" paikkana harrastaa seksiä ja kaikki muut ympäristöt enemmän tai vähemmän "villeinä" tai "kokeilunhaluisina"? Äärimmäisen kiinnostavaa. Yhdistetäänkö sänky jotenkin pesään, tai ehkä pesän intiimeimmäksi paikaksi? Mikähän tekee sängystä seksin harrastamisen paikkana ensisijaisen?


Uuu, ku hienot!

Laitan ruokaa ja leivon. Ainoa mitä en ole tehnyt, on leivän leipominen. Kokeilin joskus aikaa sitten, eivätkä onnistuneet. Luovutin ja tyydyin muuhun ruoanlaittoon.

Nyt olen kokeillut leivän leivontaa. Ensimmäiset sämpylät onnistuivat suht hyvin, olivat syötäviä, paahdettuna jopa hyviä.

Mutta nyt tein leseleipää: Vehnä- ja ruisleseitä, auringonkukan- ja sesaminsiemeniä. Kuitua siis riittää! Näistä tuli jopa salonkikelpoiset. Ja nämä maistuvat hyviltä, kiitos hunajan ja riittävän suolamäärän. Oon sitten hyvä :P


Sosiologia on kiinnostavaa, mutta...

...taidan sittenkin keskittyä valtio-oppiin...

Ajattelin, että luen sosiologian sijaan (tai voihan sosiologiaakin tenttiä, nyt kun on pieni pohja avattuna sosiologiselle ajattelulle) valtio-oppia.

Valtio-opin lukemista ajattelin kyllä jo ennen sosiologiaa, mutta se jäi, kun poikaystävä tyrmäsi ajatuksen. Kyllä, olin hieman heikossa hapessa silloin, mitä tulee omaan päätöskykyyn (joku Iso A voisi olla sitä mieltä, että olen vähän liian altis muiden mielipiteille yleensäkin), joten jätin ajatuksen.

Nyt, sosiologiaan hitusen perehtyneenä, totean sen olevan kiinnostavaa, mutta samalla totean valtio-opin tarjoavan konkreettisempaa osaamista siihen nähden, millaista työtä haluan tehdä: johtaa ihmisiä. Palaan siis alkuperäiseen suunnitelmaani lukea valtsikkaa.

Luen perusopinnot tänä vuonna, vaikka väkisin vääntäen, ja sitten haen tutkinto-opiskelijaksi ensi pääsykokeissa. Tämän vuoden kokeet vaikuttivat suht helpoilta ja olen sen verran yossa istunut, että tiedän lukutottumukseni ja kykyni oppia; pystyn mitoittamaan tarvittavan ajan lukemiseen. Ja mikäs siinä lukiessa pääsykokeeseen, jos on perusopintoja aiheesta taustalla. On edes tietyt käsitteet ja ajattelutavat tuttuja.

Sen lisäksi tänä vuonna on luvussa naisutukimuksen perusopinnot ja loput erityispedagogiikasta. Tehtävää riittää, täytyy vain painaa määrätietoisesti läpi. Pää tuntuisi ainakin kestävän, jos vaan oikeasti lukee ajoissa, eikä jätä liikaa liian myöhään.

_______________________________________________________

Tänään pitäisi kysyä vanhemmilta, jahka he sponsoroisivat pianotunteja. Se on minulle sitä mentaalista rauhoittumista, jota joogaa(kin) opettava äitini minulle toivoo (tosin joogan muodossa). Toisaalta se on harrastus, joka rytmittää elämää ja opiskeluja.

Mahdollisesti suurimman motivaationi koskaan olen löytänyt pianonsoitosta. Se on sen verran palkitsevaa, että olen valmis tekemään sen eteen töitä.

Ja, kuten tuo poikaystäväni - mielipidevaikuttaja, joka vie minulta kyvyn omaan ajatteluun ja mielipiteisiin (;P) - totesi taas taannoin, on minulla ehkä liikaa aikaa käsissäni. Siitä syntyy pohtivalle ihmiselle liikaa mentaaliongelmia, kun asioita voi pyöritellä kuin paraskin boheemisti, jolla on aikaa ja epäsäännölliset elämäntavat.

Ja tarvitsisin uuden tulostimenkin...ehkä vasta joululahjaksi? Ei viitsi kinua isukilta liikaa, kun se on jo jonkin verran antanut rahaa vuosien saatossa. Tosin siinä muodossa, että olen viimeiset, ööh, 2 vuotta ajanut sen autolla :D


Tentti oli ja meni, seuraava tulossa

Jäi kertaamiseen liian vähän aikaa. Vähintään yksi yö olisi pitänyt saada nukkua kertaamisen ja tentin välissä. On tässä kanssa oppimisen asiantuntija :/

Vastasin kysymyksiin mcdonaldisaatiosta, tönniesin gemeinschatista ja geselschaftista, symbolisesta interaktiosta, Baumanin uusheimoista sekä kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen analyysin eroista.

Toi viiminen ei edes ollut siitä kirjasta, jonka luin, mutta en nyt juuri muistanut Foucoultin valta-käsityksiäkään...tosta aiheesta sentään tiedän, ku oon gradut sun muut tutkimukset tehnyt :)

Seuraavaksi olisi naistutkimusta...

_______________________________________________________

Mä juoruun, mutta noksu hommasi koiran. Aivan ihanan sellaisen. En ole vielä nähnyt. Autoni lainasin, ku se haki sen pääkaupunkiseudulta. Bf:nkin koira tulee huomenna takaisin. On kaksi ihanaa pikkukoiraa tässä, joille voin kummeilla :) Ei tarvii omaa hankkia "riesaksi" :P


Siis anteeksi mitä?

Toisinaan törmää määrittelyihin, joiden ymmärrettävyys vaatii työtä. Tällä kertaa institutionalisoitumisesta sanotaan näin:

"Institutionalisoitumista tapahtuu aina kun on olemassa joidenkin toimijatyyppien välillä totunnaistuneiden toimintojen molemminpuolisia jaettuja tyypittelyjä."

Ymmärrän tuon (säälittävää kyllä) jollakin tasolla. Ei tuota oikeastaan voi selvemmin sanoa, jos sen haluaa tiiviisti esittää. Käyttäisin ehkä sanaa molemminpuolisesti, saattaisi selkeyttää vähän. Olettaen, että olen ymmärtänyt asian oikein :D


Äidin cv

Pitäisi lukea tenttiin (ja metsästää jostain tieto, missä se ylipäätänsä järjestetään).

Äitimuori onneksi järjesti ohjelmaa lähettämällä cv:nsa (oiko)luettavaksi. Tavallaan karmaisevaa (voimakas sana, joo), miten niinkin fiksulla ja oman uransa luoneella - opettajan pätevyydenkin omaavalla - ihmisellä voi olla ongelmia oikeinkirjoituksessa. Tai sitten olen vain yliherkkä virheille ja epäloogisuuksille. Äitimuori ei ole koskaan ollut turhan tarkka tekstin kanssa, kunhan viesti menee perille. Nyt kuitenkin työpaikan vaihto edessä ja ajatteli, että parempi antaa niuhottavan iltatähtensä luettavaksi :D

Ja pahin virhe olikin sitten heti etusivulla, lasten syntymävuodet. Ne heittivät sisarieni kohdalla 20 (!) vuodella, minun kohdallani kolmella vuodella. Äiti äiti...nyt yli 30 vee sisareni olisi osapuilleen t'
eini-ikäinen...

No, korjailinpa nyt kuitenkin sitäkin paperia :) Ja oli aihettakin...

edit: katos, eka tenttikerta oliskin ollut jo tänään :D oon sitten taitava...


Kun parisuhteessa on kaksi diivaa, syntyy toisinaan draamaa...

Olemme bf:n kanssa molemmat vähän äkkivääriä ja diivailijoita. Hernettä uppoaa nenään välillä käsittämättömänkin helposti. Käymistuotteita nauttineina herne imaistuu sangen nopeastikin, yleensä jostakin (toiselle) täysin käsittämättömästä syystä.

Olemme nyt viimeisissä kaksissa illanistujaisissa onnistuneet saamaan aikaan draamaa. Ensin ystävän tupareissa, huutoa ja kiukuttelua, joka jatkui kotimatkan ja kotonakin.

Toisen kerran eilen lauantaina minun synttäreideni jälkeen (jotka vietettiin kotona ja menivat oikein mainiosti) baarissa , kun bf vahingossa kaatoi juomaansa päähäni (tarkoitti vain leikkiä) ja mopsi siitä sitten kiivastui, kun ei selitystä (känniselle) teolle saanut. Siitä sitten vaan tappelua aikaan (tai paremminkin hiljaisuutta).

Ystäväni totesi lakonisesti raukeassa humalatilassa, että taidattekin olla niitä pareja, jotka tappelevat aina humalassa. Ehkäpä näin :)

Onneksi kyseessä on yleensä pienet väärinymmärrykset, jotka on helppo nauraa aamulla teekupin ääressä :D. Ei suhteeseen säröä ole vielä tullut näistä pienistä julkisista mielipiteenilmaisuista. Paremminkin päinvastoin, ne lujittavat meitä parina, kun opimme toisistamme uusia asioita. Molemmat vasta opettelevat tätä parisuhde-elämää ja jo aluksi periaatteeksemme otettu kaikesta täytyy puhua -periaate toimii ja tilanteet on helppo purkaa.

Mutta, toisinaan skumpassa kaksi diivaa tulevat varmasti saamaan aikaan näyttävää gay-ilmaisua, enemmän tai vähemmän julkisesti :D


Vaalit, akvaarioasiaa, kela on perseestä, sun muuta ajankohtaista

Minäkin aion äänestää kuntavaaleissa. Äänestän periaatteessa laiskasti, enkä toisaalta näin nuorena monia vaaleja ole edes nähnyt.

Nyt saatu "innostus" on kyllä enemmänkin tuon politiikasta ja taloudesta kiinnostuneen bf:n ansiota. En varmaan nytkään olisi kiinnostunut, jos bf ei olisi. Onhan se ihan mukavaa, että toinen on kiinnostunut ajankohtaisista asioista. Minäkin olen, mutten ole jaksanut seurata. Nyt on pakko, että tietää mistä bf jauhaa milloinkin ;P

________________________________________________________

Vr sekoilee taas. Kannatan julkista liikennettä; liikun omalla autolla aina kun sellainen on käytössä.

________________________________________________________

Kaipaako kukaan 980 litraista akvaariota? Myyn sellaisen. Allas on kansoittamassa äitini asuntoa, ja taitaa kulua vielä vuosi jos toinenkin, ennen kuin minulla on tilaa sille. Silloin voin hommata jo uudenkin. Anyone?

________________________________________________________

Joo, Kela on nyt virallisesti perseestä. Oma moka ylitellä tulorajoja, myönnän. Mutta kertokaa, onko tässä mitään järkeä:

Kun itse palauttaa liikaa maksetut tuet, saa takaisinmaksetut tukikuukaudet takaisin käyttöönsä. Mutta jos kela perii kuukausia takaisin (eli et syystä tai toisesta ole itse niitä ilmoittanut takaisinperittäviksi), joudut maksamaan (ihan vitunmoisen, käytännössä laittoman) 15 % koron JA menetät tukikuukaudet.

Mielestäni tuossa rangaistaan jo tuplaten ja vieläpä aika kovalla kädellä.


Logiikkaa valtiojohdolta joukkoliikenteeseen?

"Valtion ensi vuoden budjettiin on varattu nykyistä vähemmän varoja linja-autojen ostoliikennettä ja lipputukia varten."

lähde: http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id103547.html

Miten tämä korreloi valtiovallan kehoitusten kanssa käyttää julkista liikennettä? En käsitä, ja suoraan sanottuna tulin vihaiseksi uutisesta. Helvetin tekopyhää paskaa jauhaa, etteivät ihmiset käytä (kallista) julkista liikennettä, jos tehdään tällaisia päätöksiä vielä lisäksi. Ehkä vähän perusteeton tunnepitoinen reaktio minulta, mutta pystyykö joku antamaan minulle jonkinlaisen järkiargumentin uutisen mukaisten tukien leikkauksen puolesta?

Edellinen