• mopsi22

Poliittisesti korrektia?

Onko epäsopivaa puhua julkisesti blogissa siitä, kenen katsoo olevan omasta mielestä paras ehdokas eurovaaleissa??

ei kai...

Ylen vaalikone antoi vastaukseksi minulle kokoomuslaisen. Itse kysymysvaihtoehdot ovat epämääräisiä, mutta siksi luetaankin vastaajien kysymyksiin antamat tarkennukset. Kyseinen ehdokas oli antanut selvät vastaukset tyyliin: "jos ehto a ja b täyttyvät, kannatan tätä asiaa, muuten en."

Monet ehdokkaat olivat sortuneet höttöön, perustelemalla yleisesti tyyliin: "kannatan tätä, koska kaikilla täytyy olla kivaa." En arvosta yleisyyttä spesifin kysymyksen vastauksena, vaikka tätähän politiikka on, epämääräisiä teflon-vastauksia.

No, vihreät on se puolue, jota minun kannattaa äänestää. Kivuliasta siinä mielessä, että toki haluaisin olla tarpeeksi varakas nauttiakseni kokoomuksen eturyhmien ajamista eduista ja toisaalta tahtoisin, että maailmassa olisi rajaton kasvu (oookoo, Big A, olet oikeassa tässä kohtaa ja olen oppinut sen...viinin ja tappeluiden jälkeen alistun, roll over...:).

Kuitenkin järki sanoo, että vihreät ajavat sellaista politiikkaa, josta harva pitää, mutta joka on pakko toteuttaa. Energiaa ja luonnonvaroja ei ole rajattomasti, vaikka niin ehkä haluaisi. Jostain täytyy leikata, omasta kulutuksestani siis, ja ei ole kivaa, mutta se on pakko tehdä, jossain vaiheessa. Vihreät ajavat tätä ja hyvä niin.

Toinen on vihreiden selvä kanta seksuaalivähemmistöihin ja näiden oikeuksiin. Tahtoisin saada mahdollisuuden adoptoida lapsen. Olen sen ikäinen, että lakiuudistus saattaisi aikanani vielä voimaan tullakin.

Vihreiden sisältä valitsin kaksi ehdokasta: Satu Hassi ja Heidi Hautala. Molemmat päteviä ja älykkäitä naisia. Hautalaan päädyin siksi, että hän on toiminut tasa-arvoasioiden parissa. Kuten bf totesi, olisi tietysti hienoa pitää älykäs ja pätevä nainen mukana Suomen politiikassa, mutta tarvitaan älyä eu-tasollakin :)

Suomen edustajien ollessa pienilukuinen joukko ja parlamentin ollessa valtava ja samalla kohtalaisen "vallaton", korostuu yksittäinen edustaja. Tällöin äänestän mielelläni älykästä ja verkostoitumiskykyistä ehdokasta, joka pystyy tekemään käytäväpolitiikkaa ja sitä kautta oikeasti vaikuttamaan asioihin.

Hautalaa siis äänestän, osin tunteella, mutta pääosin järjellä. Ja Hautala on siinä mielessä win-win, että vaikka ei pääsisikään läpi, jää hän vielä vaikuttamaan Suomessa :)

5 kommenttia

Dragon-85

26.5.2009 10:17

"Kuitenkin järki sanoo, että vihreät ajavat sellaista politiikkaa, josta harva pitää, mutta joka on pakko toteuttaa."

Vihreät voisivat joskus myös tarjota niitä toteutettavissa olevia vaihtoehtoja niihin päämääriin pääsemiseksi. Halutaan vähentää päästöjä, mutta vastustetaan ydinvoimaa, joka kuitenkin on toistaiseksi kustannustehokkainta ja vähäpäästöisintä. Muistuttaisin myös, että vihreät myivät vähän turhankin helposti mielipiteensä (ydinvoimasta) päästäkseen hallitukseen.

mopsi22

26.5.2009 10:56

Niin, tottahan se on, että ratkaisuvaihtoehdot puuttuvat, mutta toisaalta jos niitä olisi, toki niitä myisivät muutkin puolueet. Vihreiden itsensä myyminen on totta (joskin siihen palataan turhan usein, mielestäni) ja kyllähän Cronberg tuossa taannoin totesi, että talouskasvu on tärkeintä tällä hetkellä. Aika kova toteamus, vaikka ei ottanut kasvun moottorin luonteeseen mitään kantaa sinällään (vihreää kasvua ja kokoomuksen uusliberalismia?).

Tällä hetkellä olen kuitenkin valmis äänestämään vaikka sitten pelkkää ideologiaa ja kuten sanoin, arvostan vihreissä vähemmistöjen asioiden aktiivisesta ajamista enkä vain ympäristöön liittyviä arvoja. Ja mitä vielä tulee ajatustensa myymiseen, saatan olla itsekin sellainen (selkään puukottava paska :D), että jossain tilanteessa pidän tiettyä periaatteista luopumista oikeana. Ooookoo, klassinen bush-lähestyminen: kiduttamisella tietoa, jos tämä ajattelu nyt viedään liian pitkälle. Mielestäni vihreät ovat ansainneet hallituspaikan, vaikka sitten persettä myymällä...

mopsi22

26.5.2009 11:00

ja tuota perseen myymistä harrastavat ruotsalaiset aika ahkerasti ja saavuttavat sillä jokaisessa hallituskokoonpanossa vakituiset istuimensa (ehkä epädemokraattisinta mitä tiedän...). ja tämä perustunee siihen, että ruåttalaiset ovat samaa mieltä kaikesta kunhan ruotsinkielen asemaa ei heikennetä.

omat mielipiteeni tässä kohtaa ovat enemmänkin populistisa ja tunnepitoisia, joten sori puolueen kannattajille :)

Dragon-85

26.5.2009 11:08

No RKP nyt ei olekaan oikea puolue, vaan tietyn vähemmistön äänenkannattaja, josta nyt vaan on kiva päästä näennäisesti vaikuttamaan. Ja onhan se kieltämättä hyvä hallituskumppani kenelle vaan, jolle voi tunkea kaikki vähäpätöiset salkut. Ja perseen myymisestä voi olla vaikea puhua, jos mitään myytäviä periaatteita ei ole :D

mopsi22

26.5.2009 11:50

totta tuokin kyllä :D

mutta joo, vihreet ongelmineen se mun puolue, tai paremminkin kyllä henkilö, joka nyt sattuu olemaan vihreä.