Mopsi's

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2009.
Edellinen

Ärsytys ja toivottavasti helpotuskin jossain vaiheessa...

Pari kuudesluokkalaista soittanut koko päivän suutaan päin naamaa. Alko jo vähän vituttaa.

Jälki-istunnossa ovat seuraavaksi. Piste.

grrr...nulikat.

Onneksi oli pääasiassa kivaa porukkaa ja hellan lettas mukavia, kun pari ärsyttävämpää - anteeksi "haastellisempaa" - oli muualla.

Perjantaiksi iskettiin heti aamusta nakki käteen. Pyydettiin yläkoulun puolelle erkkaopeksi. Lupasin mennä, sen verran kiinnostava pesti.

Pienryhmien opetusta. Yhdessä on vain yksi oppilas, suurimmassakaan ei ole kuin 8. Mikäs siinä, voi olla oikeasti ihan kivaa. Kyseessä vielä oppimishäiriöiset eikä joukossa ole käytöshäiriöisiä (en saane siis turpaani, koska lääkitys on vähän off tms.).

No, suutaan soittavista selviän ajatuksella palkkakuitista. Eikä huomenna taida omalle luokalle tunteja ollakaan.

___

Välituntivalvonta sateessa: mopsi pakkautunut 10 yläasteikäisen pojan kanssa pieneen 5 m2 katokseen...

Siellä sitten painimisen ja kauheen teinitestosteronin keskellä yritin olla nauramatta kippurassa :D

...hyviä tyyppejä kyllä olivat, eipä siinä mitään. Muutenkin yläkouluikäiset kestävät meikäläisen hieman hurtimpaa huumoria paremmin kuin alakoululaiset (joilla harvalla on mitään sarkasmin tajua...).

Oli kyllä hieman outo olo mennä (homonnäköisenä kai sitten, vaikka kuinka heterosti yritin olla) ruokalan läpi, kun muutama kymmenen yläastelaista tuijottaa ja osoittelee suoraan ja hihittää hihaansa. Hymyilin vain. Pokkana. Kyllä ne omatkin kutoset taisivat jotain aistia pienistä kommenteista päätellen. Joo, ei homous tartu, olisin voinut yhteenkin vastata :/

No, summa summarum, kaikki muut tunnit menivät hyvin, paitsi oman luokan rääväsuiden. Tytöt kiltisti etupenkissä, pojat metelöiden takana. Kauheen klassinen asetelma. Jos oisin päättämässä, ois sukupuolet sekasin. Se on muissa luokissa ollut ihan toimiva systeemi.

Itsehillintää kaipaavat - ja ope kans.

Menee taas valitusvirreksi. Lähden kaupungille Soneralle hakemaan mokkulan hyvästä tarjouksesta: 24 kk, 3,6 Mbit/s. (teoreettinen) ja 12.90 €/kk koko sopimuskauden. Nyt toivon, että kämpässä toimii 3G.

off I go...ja kiroilen vieläkin, etten osannut vastata yksinkertaiseen kysymykseen, miksei englannissa tule kysymyksen yhteydessä yks. 3. persoonaa tyyliin Where does she liveS.

...sehän tietty on jo tossa does-verbissä...oppilas valaisi opettajaa...opettajaa vitutti kun ei muistanut tuollaista...opettaja kyllä oppi uutta...

___

tunnin jonottelujen jälkeen, sain uuden Acerin laturin koneeseen, uuden soneran mokkulan ja elisan laajakaistan irtisanottua. että vitutti seisoskella...siis yhteensä tunnin...:S

posti oli vikkelin asiakaspalvelija...


Rambling

Jasso det, keskiviikko ja torstai töitä. Antaas katsoa, vaikka mikäpä tässä kuvataidetta ja englantia kaksi päivää opettaessa :)

___

Tänään tiistaina ollut taas ärsyttävä päivä. Alkoi hyvin, ajellen Uuteenkaupunkiin. Vähän töitä, sitten piiiitkän kaavan mukaan saunomista.

Sitten Turkuun. Mulkkuja liikenteessä, unohin papereita autoon ku oisin niitä tiskillä tarvinnu, kaupassa ei ollu maitoo ja toisessa ei sitten ollu mun jukurttii. Kolmannen kaupan oveen teloin sekä sisään mennessä että ulos tullessa itseni. Parkkipaikkaa ei missään. Kauhee nälkä, lasti ruokaa. Sitten toteemus, että hitto jumppa onki tuntii aikasemmin. Sinne sitte pastat kitusissa hyppii hulluna. Tietty hypin märissä kengissä, kun oli vesipullo auennut reppuun.

Vedettiin sitten A:n kanssa kaksi jumppaa putkeen. Ekaksi body, lämmittelyä ja painoilla kaikki kehon lihakset läpi. Toiseksi iisi-step, alkulämmittelyllä ja sitten laudalla pomppien.

Kahden tunnin aktiivielämä kyllä teki ihan hyvää. Vitutus kuittaantuu jumpalla.

Nyt yritän ajatella positiivisesti niin, että tänään kaikki mennyt päin helvettiä ja että sijaisuus meneekin sitten hyvin, kun tänään paskakiintiö jo täys.

...kyyninen minäni kyllä toteaa, että koko viikko vituilleen tulee menemään...

Miten pieneistä jutuista voikin kerääntyä vitutusta?

Epäilen kyllä, että tämä terveellisempi elämä, liikunta ja vähempi juominen, lisää testosteronimäärääni ja aiheuttaa pientä helpompaa ärtyneisyyttä. Olen meinaan vähän ailahtelevaisempi, tai siis, poltan päreeni vähän nopeemmin :S

...ja kohta alkaa kasvaa rintakarvatkin! wuhuu...! Jos musta vaikka tulis mies, vaikka mua kyllä on tässä taannoin haukuttu vähän naismaiseksi...piikki niille sydämeen, jotka itsensä tunnistavat.

Älykäs kyllä jo olenkin. Tuli taannoin eräällä johtamista koskevalla alustavalla luennolla fiksu olo, kun kuuntelin kauppiksen alan proffaa. Se esitteli tulevan kurssin keskeistä sisältöä ja puolessa välissä tajusin, että suurimmalle osalle kuuntelijoita käsitteet olivat varmaan hepreaa, mutta minä niistä jotain graduni pohjalta ymmärsin. Pikkumaista vähän, mutta tuli ekaa kertaa yliopistossa sellainen olo, että saatan ehkä jopa hallitakin jotain tästä 5 vuoden rupeaman jälkeen :)

...olen jo tilaamassa kaavoja pinkkiin tweediini, jota sitten professorina käytän...

Pikkuhiljaa. Yliopisto on koiran hommaa, jos siellä meinaa uransa tehdä. Jostain syystä se vain kiinnostaa. Tässä vaiheessa pitäisi jo juosta niin kovaa kuin pääsee ja toiseen suuntaan. Mutta ei. Huoh.

Se on ehkä ne oppiarvot, jotka vetävät pinnallista homopoikaa puoleensa. Kun on tohtori on älykäs. Eikö niin?

Toisaalta, väliin miettii, että mun logiikalla (tänään juuri olin etsimässä sijaisuuskoulua...en löytänyt, pysäköin, katsoin karttaa, en löytänyt siitäkään...lähdin jatkamaan matkaa...ja kun käynnistin autoa, totesin, että kas, olenkin sen koulun parkkipaikalla katsomassa kartasta, että missähän se parkkipaikka on...alku vittumaiselle päivälle...) ei tulla koskaan pääsemään mihinkään.

Loogisuus ei ole välttämättä loogisuutta, tai siis loogisuus ei ole logiikkaa. Tai no siis, näennäisesti epäloogisellakin asialla on logiikkansa.

...joskus kyllä tämä on vaikea hahmottaa, kun epäloogisuuden logiikka on niin monimutkaisen epäloogista.

Eksyin aiheesta, jos sellaista edes on :)

Mistäköhän aloitin? Ainiin työstä. Yksi tunti uskontoa olisi. Jouluevankeliumia 6. luokkalaisille. Pelästyin, kun tutkiskelin, että mikäs tämä juttu nyt on ja Luukkaan evankeliumin osaahan se on. No pelästyminen tuli siinä kohtaa, kun yllätin päästäni ajatuksen: "voisinpa lukea tuon Raamatusta, niin sitten tietäisin vähän mistä oikein kyse".

Eieieiei...ei näin. Menen tunnille, otan kirjan esiin ja sitten aktivoin luovuuden. Raamattuun en koske (sori kaikki opuksen ystävät), koska se valitettavasti vain ei sovi minulle. Ilman kauniimpaa ilmaisua, tulee huono olo, kun ajattelen, että täytyisi vakavalla naamalla sitä käyttää opetuksessa (ja sitten yrittää lasse-eerikille selittää ympän tunnilla, että niin limastahan kaikki on alkanut...lasse-eerik ihmeissään, että eipähän ku jeesus loi, tai sen isä...huooooh!).

Kyllä se siitä suttaantuu, vaikka sitten vähän lain ja opetussuunnitelman kirjainta vääntäen, venyttäen ja selän taa piilotellen...

Se siitä. Nyt menen nukkumaan (vaikken varmaan unta saakaan, sijaisuudet aina jännittävät, vaikka tämäkin pitäisi olla helppo ja koulun moderni...silti...huoh, ärsyttää jännitellä).

Olen sitten pirteä oppilaiden elävältä syötäväksi.

...ja aboa vissiin tuossa lupasikin tulla pelaamaan shakkia kouluun joku päivä, ilta tms. Voin tilaisuutta varten kaivaa tummansinisen samettitakkini ullakolta, jotta sovimme sitten shakkilautoinemme ja tuoppeinemme Koulun arvokkaaseen miljööseen...no ei vais, en pakota vanhaa lehtoria irtautumaan rutiineistaan ja rullailemaan rollaattorilla nuoren miehen älyllisesti löyöyttämäksi...:P

menen menen...zZzZzZz


Chess, anyone?

Olen aika surkea shakissa. Haluaisiko joku aloittaa kirjeshakkipelin vaikkapa ranneliikkeen mailin kautta?

___

onpas hannariporukkaa, ku ei kukaan lähe :(

moon aina tienny, että ranneliikkeessä asuu vaan mammanpoikia, nih!

no, säästyypä häviö...


Opetuksen arkipäivää

Tuossa on mainio opetusammattia yhteiskunnallisestikin käsittelevä useasti päivittyvä blogi:

http://www.properuskoulu.net/

ja tuossa opettajan märkä uni:

http://www.videotykki.fi/tuotteet/Smart%20Board%20680.htm

Kun pohtii ensin blogia ja sitten tuota jälkimmäistä, se todellakin jäänee uneksi. Kaikki nykyiset säästöt ja muutokset opetukseen kohdistuen ovat monin paikoin rankempia kuin viime lamassa. Ja ottaen huomioon, ettei senkään laman jälkeen olla saatu takaisin karsittuja varoja, niin nyt karsitaan onksia jo aikaa lahonneesta kannosta; ei ole mistä ottaa.

Lyhytnäköistä...niin surullista, sillä tätä paskaa sataa niskaan monessa muodossa 5-10 vuoden päästä. Sen jälkeen koulujärjestelmän korjaus on hankalaa, kallista ja tulokset näkyvät vasta 10-20 vuoden päästä. Siinä välissä tietenkin pari ikäluokkaa saa huonomman sijan maailmassa kuin edeltävät.

Surettaa, vain surettaa, ihan sillee aidosti. Ja vieläpä lasten puolesta, ei edes oman perseen :S


Mom vs. Dad

Vanhempani ovat eronneet, kuten lienen maininnut.

Ovat molemmat olleet risteilyllä tässä parin viime viikon aikana.

Soitan isälleni, joka sanoo, että: "joo mulla olis sille siskolles tupakkaa täällä...ja siinä on semmosia karkkeja kanssa ku sä oot joskus halunnut."

...niin olen joskus 10-VUOTIAANA HALUNNUT! Siskolle tupakkaa, mulle karkkia, karkkia siis! Isi ei jumalauta....

Äiti soittaa minulle ja kysyy mitä haluaisin. Ja kas, nyt minulla on hieno viskipullo hyllyssä odottamassa taskumattitarvetta.

Mutter oder Vater?!

Ich wähle Mutter unbedingt!

___

siis karkkia...meni usko isiin kyllä siinä sitten kokonaan...joita olen joskus halunnut...oon kohta 26 for christs sake JA sen pitäis tietää, että vältän tommosta lisäainesokerihöttöö (mutta onneksi sentään haribon karkkeja...)...huoh...

...ehkä lohdutan itseäni viskillä...

___

Ja kainalot ovat kuivat! Tosin, menee ehkä purkki kosteusvoidetta niiden hoitamiseen, sillä iho todella k u i v u u...


A. Torr(ment)

Eräänlainen liskojen yö takana. Alkoholillakin osuutta asiaan - mutta myös alumiiniyhdisteillä ja muilla kemikaaleilla.

Ei tosin sisäisesti vaan ulkoisesti nautittuna.

En pidä siitä, että tiukkaan paitaan ahtautuessani, on kainaloissa hikiläntit heti kohta näkyvissä. Ajattelinkin siis kokeilla tuotetta Absolute Torr. Tavara estään, yksilökohtaisesti, sen alueen hikoilun johon se levitetään. Illalla puhtaalle iholle ja aamulla huuhdellaan pois. Yksinkertaista.

Paitsi että ei.

Ensinnäkin, mikä tahansa aina, joka vaikuttaa noin, ei voi olla ambrosiaa iholle. Omani on herkkä. Yllätyin kuitenkin, kun ei ihoni alkanut kirvellä lainkaan. Olin tyytyväinen.

Premature.

Menin maate. Pientä kutinaa aineesta kainaloissa. Eipä muuta. Kaksi tuntia nukuin. Sitten heräsin.

Ihan helve*inmoinen kutina kainaloissa. Pois en ainetta ota, kun ei muuta kuin kutisee. Tiedättekö, sillee sata muurahaista juoksee kainaloissa, parikymmentä hyttysenpuremaa....

Pyörin tunnin. Herään. Netti auki. Aah, kyllä, muutkin ovat valittaneet kutinasta. Avain näyttäisi olevan ihon kuivuus. Note to self, kosteuta ihoa kunnolla ennen seuraavaa käyttökertaa.

Nyt kuitenkin kello 3.00 yöllä ja kutiaa. No, pieni tutkiskelu osoittaa, että tulehduskipulääkkeet hillitsevät myös kutinaa. Nopeavaikutteinen parasetamoli nassuun.

Aah, kutina vähenee ehkä noin puoleen (eller plasebo effekt...)

Parin tunnin päästä herään taas. Pari tuntia kierin ja torkahtelen. Klo 7.00 totean, että eiköhän reilun seitsemän tunnin vaikutusaika ole riittävä. Huuhtelen aineen runsaalla vedellä (ettei vain ehdi reagoida veden kanssa). Kainalot punoittavat vähän ja ovat absolutely kuivat. Rasvaa paaaaksu kerros. Ihanan viileä.

Nyt juon kahvia. En enää unta saa tähän aikaa aamusta.

Paree saatana olisi olla muutaman päivän ajan niin, että voin vetää päälleni vaikka silkkikondomin, eikä kainaloiden kohdalle länttiä tule.

Yön tekee liskomaiseksi se, että koin jonkinlaisen unen ja valveunen sekoituksen. Olenhan teille unihalvauksistani selittänytkin, mutta ne ovat olleet päiväunien kiusana, eivät koskaan yöllä.

Unessa (?) kuulen eteisestä äänen. Sellaisen, joka normaalisti herättää ihmisen unesta. Herään (kai..) ääneen, mutta en herääkään. Lävitseni kulkee vain äkkiherätyksen adrenaliini (lämmin kihelmöivä tunne ja syke kohoaa), mutta en pystykään liikkumaan.

Ensimmäistä kertaa menin paniikkiin. Ei kauhean kiva panikoida tilassa, jossa kropan kemikaalit iskevät pakoreaktiota, mutta ei kroppa liikukaan. Meni tovi, ennen kuin rauhotuin ja aloin odotella heräämistä, tai no siis, kropan heräämistä. Kyllähän sekin sitten siitä säpsähti valveille. Valoa jo vähän kalvakkana ikkunoissa. Onneksi kutina väsytti ja käänsin kylkeä ja jatkoin unia.

Onneksi eteisessä ei ollut mitään...

Liskojen yön kruunaa liskojen päivä...kummipojan 10-vuotispäivä :)


Elämä ei ole valintoja, vaan valintojen seurausten kanssa elämistä

Vaikka uskonki viisauteen, että virhe on virhe vasta, jos siitä ei opi mitään, niin silti ärsyttää se, että virheiden seuraukset hilluvat mukana kauankin.

Olen pikkuhiljaa alkanut tajuta rahankäytön päälle. Se ei kuitenkaan riitä, vaan vanha viulut on maksettava. Tämä vaikuttaa kaaauan tulevaisuuteen.

Ottaa päähän, ihan vähän. Tai no vitusti. Ei ole ilmaista lounasta ja so fuckin' on.

No, poltan kallista partyliten kynttilää, johon minulla ei olisi ollut varaa siihenkään aikanaa, mutta tämä vadelma-timjami on niin hyvä tuoksu. Ehkä kuppi kuumaa teetä kylkeen. Samalla katselen k a t e e l l i s e n a äidilleni tilaamaa uutta kannettavaa. Se on ohut, kevyt ja tehokas. Omani on iso, paksu, painava, mutta onneksi ihan tehokas. Olen kateellinen, koska kun tästä alkaa väikkäriä väsäämään ja seminaareissa kulkemaan, olisi mukavaa olla kone mukana. Tätä ei raaha erkkikään tätä konetta :(

Virheiden verkosta kestää kauan rimpuilla ulos...


Neitsyyden menetys tämäkin

Jaahas.

Mopsilta menee neitsyys.

Aion kirjoittaa lapun naapurille häiritsevästä käytöksestä.

Porukkaa käytävässä tähän aikaan kännissä huutamassa ja laulamassa.

Iloista aikaa saa viettää. Mutta hiljaisesti kiitos.

"Mukavaa, että voi viettää ystävien kanssa aikaa. Käytävä valitettavasti kantaa ääntä niin hyvin, että hiljaisuuden jälkeen siellä tulisi liikkua äänettömästi ja oma ulko-ovikin pitää kiinni tupakkatauoilla. Iloinen laulu saattaa häiritä talon aikaisia herääjiä :) Terveisin naapurisi (ja sitten tähän nimi, kun en nimettömästä valittelusta tykkää :)."

Eihän ole vittuileva tai epäasiallinen?

...Kaksi miestä tuossa juuri huusi TÄYSILLÄ oveni takana, tarkoituksenaan kai laulaa...joku kovasti yritti hyssytellä...

...ehkä viestiä vasta kun toisen kerran metelöidään (josko vaikka olisi ollut tuparit?)4

tai sitten:

"Olipas teillä hyvät juhlat! Laulu kuului niin hyvin, että aikaisesta aamuherätyksestä huolimatta ihan heräsin unestani laulamaan mukana "

edit: juu tuo viimeinen menee. kauniissa vittuilussa on aina puolensa :) ei tahdo pelästyttää nuorta naapurin tyttöstä liikaa...


Edellinen